søndag 26. desember 2010

FAVORITT JULEPYNT

I år feirer vi julen hos svigermor og svigerfar på Hamar. Her koser vi oss!




Herlige farger på juletreet!



En nærmere titt..



Avslørt: Made in China - lappen henger fortsatt på. :-)



Virkelig flott, og utrolig deilig at det ikke drysser nåler!



Milly var med og pyntet treet, det var veldig stas! Her ser dere hennes oppheng, stor konsentrasjon av kuler på et heller lite område..


Vi har vært mye plaget av sykdom denne jula. Gunnar og Tobias har kastet opp og Tobias har hatt veldig dårlig matlyst. I dag er endelig minstemann bedre, jeg har fått sovet en hel natt og har litt mer overskudd. I tillegg til å smitte husfolket med oppkastsyken har vi nå også videreført den til svigerinne og familien.. Hurra. :-P Milly har utrolig nok og heldigvis holdt seg frisk hele tiden.


Håper vi holder oss friske fremover nå, og heller ikke smitter flere! Fortsatt god jul!


Postet via BlogPress på min iPhone.

onsdag 22. desember 2010

JULEGAVER

Rett før jul har vi selvfølgelig (som mange andre?) mottatt magevirus og oppkast. Ikke den beste tiden å få det, men vi håper vi skal være friske til julaften i alle fall! 

Noen julevask har vi ikke fått tid til. Kanskje det blir romjulsvask på oss. Og romjuls-julekort, for det har vi heller ikke rukket. Noen pakker har vi pakket da, det er noe jeg syns er koselig å gjøre, i alle fall siste delen - pyntinga og "til- og fra-lappene". 

Har ikke én stil som jeg kjører på alle gavene, jeg tar det papiret jeg har og det tilbehøret jeg har. Så det blir både litt fargerikt og litt tradisjonelt rødt. 

 Fargerike pakker. Dilla på snøkrystall, oppskrift finner du her



 Til og fra. Gratis lapper kan du laste ned og printe ut, se denne posten

Ser fancy og kanskje litt avansert ut, men ganske enkelt når man har lært seg brette-metoden




Julesløyfe laget av gammel telefonkatalog. Oppskrift finnes her.  



Julebjeller. Og restesnor som jeg hade liggende. Gavepapir fra Panduro

Vet ikke hvor mye blogging det blir i jula, så jeg benytter sjangsen til å ønske alle som kikker innom en ordentlig 
God Jul!

fredag 17. desember 2010

TIL OG FRA

For de av oss som ennå ikke er ferdige med julegavene: Nydelige til- og fra-lapper kan lastes ned gratis herfra! Fantastiske illustrasjoner og farger. Damen bak Orange you lucky er Helen Dardik, en gruelig flink illustratør og designer. 



Gavelappene fant jeg via How about Orange


Ellers har også Prydelig tips til fine (litt mer elegante) gavelapper i dag, se hennes innlegg her.
Bilde lånt fra Prydelig-bloggen

torsdag 16. desember 2010

YOUNG ME NOW ME

Kom over en nettside her om dagen, husker ikke hvordan jeg fant den, som heter "young me now me". Her har folk lastet opp gamle bilder sammen med nye rekonstruerte bilder av samme eller lignende situasjon. 


Se på alle disse fantastike eksemplene!



















Noen ekstra artige finner du innimellom.. :-D




Absolutt verdt en titt - kanskje du har noen gamle bilder du vil rekonstruere? Nettsiden finner du her

tirsdag 14. desember 2010

SUKSESS OG FIASKO

Pepperkakehus. Ikke superfancy, men likevel godt fornøyd til å være første gangs forsøk - til og med med egen mal! 

Huset er lite, ca 11x 11 cm. Og når jeg skulle pynte fant jeg ikke spissene på sprøyteposen, så jeg måtte gå for den gammeldagse matpapir-sprøyte-løsningen! 

mandag 13. desember 2010

LUCIA!

Lille store jenta vår fikk være selveste Lucia i barnehagen i dag! 
Det var stor stas, og hun var tydelig veldig stolt. 

Søteste Lucia-jenta vår! 

lørdag 11. desember 2010

AWARD

For en stund siden fikk jeg en award av snille Inger-Lise i entretre, som jeg har brukt aaalt for lang tid på å få gitt videre og takket for! 




Gosh! Jeg har aldri fått en award før jeg! Jeg blir utrolig glad av å høre at folk liker å se bildene jeg tar og lese det jeg skriver! Og å få et "kirsebær på toppen" for det - for blogger med det lille ekstra! Så hyggelig at noen tenker det om min blogg! Veldig takknemlig er jeg.


I entretre er en kjempekoselig blogg, liker spesielt godt blandingen av interiør og hverdagsliv. Og så er damen bak bloggen så flink til å komme med hyggelige kommentarer! :-) Tusen takk for fiiin award! 

Med awarden følger noen regler:
Nr 1. Takk den du fikk Awarden av.
Nr 2. Kopier Awarden på bloggen din.
Nr 3. Fortell om tre ting du liker å gjøre.
Nr 4. Gi den videre til 5 du syns fortjener den.


Så tre ting jeg liker å gjøre: 

1. Være med familen min både den "store" og den nære. Leke og kose meg sammen med Milly og Tobias (og Gunnar), og ikke tenke på alt som burde vært gjort. 

2. Lage ting, enten det er grafisk på data eller sy, eller strikking eller maling eller klipping og liming. Ikke at jeg er så flink til alle disse tinga, men jeg koser meg med å holde på. 

3. Reise! Både jeg og min kjæreste er veldig glade i å reise. Ikke så mye tid og ressurser til det akkurat nå med to små, men vi håper de også blir glade i å reise når de blir litt større. 

Og så fem som fortjener den! Da bør ikke de ha fått den awarden tidligere? Her er i alle fall fem blogger som jeg syns er superfine og inspirerende å kikke innom, i tilfeldig rekkefølge! 


T interior



God lørdag! 

fredag 10. desember 2010

RØD JUL

Selv om jeg har blitt glad i fargerik jul i det siste, er det fortsatt mye rødt og hvitt tilstede. 



Har vist disse lysestakene før, men nå har de også blitt julepyntet med hjemmelagde "godteristenger" laget av Fimo-leire, røde sjokoladekuler og bittesmå disco-kuler! 


Den klassiske julelysestaken er også på plass. 


Resten av stua vår kan dere se her
Nå så jeg nettopp at det har begynt å snø sakte, hvit snø utenfor vinduet! Fin julesnø = god stemning! Ønsker alle som titter innom en fin helg! 

torsdag 9. desember 2010

TRIPP-TRAPP FERDIG

Endelig kommer det bilder fra resultatet av Tripp-Trapp-stolen som jeg pusset opp! Den har vært i bruk i flere uker allerede, det er bare jeg som er treig med oppdateringene.. :-) 


Malingen har holdt seg veldig bra, brukte Lady Interiør maling, Isvann, halvblank tror jeg det var. 


Herlige Ronronos fra Les Deglingos fikk være med på fotoshooten.. 



Hvordan den så ut før kan du se her! Ble veldig stor forskjell, er veldig fornøyd med resultatet. Ser for meg at malingen vil klistre seg litt i festet mellom plate og stol, men det får vi jo ta når den tid kommer. Om det blir litt flassing av maling så kan man jo bare flikke litt på. Andre som har erfaring med å pusse opp barnestoler? 

onsdag 8. desember 2010

PRINT FRA KUNSTAUKSJON

Kom på at jeg helt har glemt å fortelle om resultatet av kunstauksjonen som jeg skrev om tidligere. Vi gav over 92 000 kroner til barna på Haiti gjennom Star of Hope! Det var helt overveldende, og utrolig gøy! Masse fint kunst ble donert og solgt på en "silent auction". Og alle mine tre bilder ble solgt, og jeg fikk masse positive tilbakemeldinger! 

Bestillingsskjema - ikke noe tull her! 


Visittkort fikk jeg til og med gitt ut, til folk som var nysgjerrige. 

For noen uker siden ferdigstilte og leverte jeg ut bildene. 
Nedenfor er bildene som ble bestilt (jeg har duset ut navnet på plakatene i Photoshop).







Et av bildene ble gitt i bursdagsgave en jente, og jeg fikk tilbakemelding på at hun likte det så godt at hun bar det med seg hele resten av dagen, og ville ha det med i senga da hun skulle sove! Så utrolig søtt! Det er litt tidkrevende å lage disse bildene, men når jeg får sånne tilbakemeldinger - da smelter jeg, og det er virkelig verdt jobben når de som får det liker det SÅ godt! 


Er i prosessen med å starte butikk på Epla for å kunne selge blant annet slike print, men må få kontroll på alle rettigheter og rutiner før jeg får lagt ut produkter. Jeg skal si fra når alt er klart! 
:-) 

fredag 3. desember 2010

JUL I STUA

Jeg slenger meg med på NIB sin utfordring denne måneden også, tema er "Jul i vårt hus", nærmere bestemt stua hos oss. Ble mange bilder her, men var liksom greit å gi et lite overblikk også! 




Jeg prøver å pynte til jul rundt den 1. desember, i år ble det litt før, for måtte jo ha litt julestemning til første søndag i advent. 




Tidligere har jeg vært veldig fan av rødt og hvitt, men i det siste har jeg blitt veldig glad i fargerik jul! Men så hadde vi jo mest julepynt i rødt, og jeg er ikke typen som kvitter meg med alt og kjøper nytt, så det har blitt noen mer fargerike innslag innimellom det røde i år. 


Trollhassel med diverse pynt, nytt og gammelt.


Hvorfor ikke turkise adventslys? Jeg måtte spørre på butikken om de hadde denne fargen, og da gikk hun og fant de fram fra bakrommet til meg - tydeligvis ikke så populær farge nå i disse juletider.. :-) 
Nummerene har jeg printet ut og klippet ut selv, og dekorert med glitter etterpå. Festet de til lysene med å surre rundt med rød metalltråd. Jeg liker at ting er litt hjemme-mekka, ingen andre som har helt lik adventsstake som dette i alle fall, og det er jo noe av sjarmen. 


Svibler på rekke, denne er også veldig hjemme-mekka. Kjøpte svibler til kr. 10,- på Mestergrønn, pluss litt jord og mose og noen perler - vips - min egen vri på juleoppsats. Kurven fikk vi i gave flere år tilbake. 


Sofakroken. Noen røde puter er kommet inn, og adventskalender på veggen er på plass. 


På bordet, til venstre er julestjerne fra Mestergrønn, julekuler på salg etter jul i fjor oppi en kopp fra Fretex, også min egen oppsats. (Føles litt rart å kalle det en "oppsats" for det er jo strengt tatt bare en blomst, litt mose og noen kuler oppi, men i mangel av et bedre ord..) 
På brettet er det en salig blanding: sølvkuler fra Mestergrønn i fjor, lysestake som er arvet, reinsdyr/hjort-lysestake kjøpt på Pentik på Glassmagasinet her i Oslo, små lysestaker fra IKEA og Kremmerhuset. Egentlig veldig lite nytt når jeg ser gjennom bildene. :-)


Snøkule fra Europris til kr. 19,90. Denne er Milly sin, men får være med som pynt på bordet. 


Masse spennende, små og store pakker! Kalender fra Ad hoc. 
Gavepapir til kr 1,- på Nille!


Kvist funnet på bakken i skogen har fått seg en god skrubb og vask og gjør jobben som oppheng for kalenderen.






Og så "multimedia-avdelingen" til slutt! Ser nå at vi fortsatt mengler å få satt opp list som skjuler ledninger fra TVen og ned, oppdraget er notert. Rart hvor "blind" man blir på ting man bor med hver dag. 




Over TVen henger følgende tekst i rammer: 
Det hele begynte med at vi hang opp små huskelapper (som å søke om barnehageplass) her, så kom "Husk: legge seg tidlig!" og siden har det kommet opp et par til - vi får se om huskelappene utvides etterhvert som ting dukker opp som vi må huske. Nå skal det sies at det ikke er en umiddelbar suksess, spesielt ikke den med å legge seg tidlig..


Syns ikke det er så lett å få til denne fargerike julen så fint som jeg vil, men greit fornøyd må man vel være. Vi koser oss i alle fall her! 


Blir uansett så inspirert av masse fine bloggere der ute med masse fin julepynt, se for eksempel på disse - Tinteriør, Gun Hip, Huset i Husvik, Lille Villa VinnordWhite as linen
Nydelig! 


Fortsatt god helg!