onsdag 30. november 2011

JUL I STUA

HELT klare for jul er vi ikke, men litt rødt har det blitt i stua. 

Inspirert av fineste Høytrykk har det kommet opp snøfnugg på veggen min, se Trines fine stjerner ved å trykke her



Nysydd pyte med gammelt IKEA stoff, gjenbruk av en gammel duk på baksiden. 




Lysfatet i vinduet er fra loppis, har fått en runde med sort spraymaling. Syns det var litt "julete" med de hjertehullene. Den søte lille syngedamen er fra Momiji så klart. :) 

søndag 27. november 2011

Første søndag

I dag har vi, som så mange andre, tent det første lyset i adventstaken! Jenta vår har gått og sunget på "lys alene"-sangen hele dagen, og vi måtte tenne lyset OG synge sangen til både frokost og middag. 


Jeg har hentet frem kassene med julepynt fra kjelleren i helgen, og så smått begynt å fordele røde detaljer rundtom i huset. Vi har jo bare pyntet en leilighet tidligere, mens nå skal et helt hus til pers! I år blir første året vi skal ha eget juletre, så vi må faktisk gå til innkjøp av både julekuler, juletrefot, -belysning stjerne til toppen. 


Julestjerne til å ha i vinduet har vi heller ikke, men jeg vurderer å vente til over nyttår, og kjøpe på salg. Er ikke SÅ krise at vi ikke har akkurat det i år tenker jeg. Vi har mye annet fint lys som jeg kan vise senere.. :)


Ønsker alle som titter innom en god start på en strålende ny uke! 

torsdag 24. november 2011

ADVENTSTAKE

Ser så masse fin advent- og juleinspirasjon runtomkring! Mange blogger skriver om adventskalendere og adventstaker. Hos oss går vi for en helt ordinær sjokoladekalender, en til hver av de små, så den jobben slipper jeg i år. Har så mye annet å holde på med, så tiden strekker rett og slett ikke til. 

En ting jeg HAR fått tid til å ordne er adventstake, det må vi jo ha. (Og ny vinter-header på bloggen! Er litt i sort/hvitt modus for tiden) Har blå/turkis pynt i hus foreløpig, så kommer det litt rødt etterhvert. Syns turkis og rødt passer godt sammen jeg - er det bare meg? Den blå, tomme rammen ble spraymalt tidligere i høst, så har den bare blitt stående uten innhold. Og nå syns jeg det er helt fint og naturlig å ha en ramme stående uten noe i. :)

Skjenken fra loppis har blitt et utrolig naturlig sted å pynte og ta bilder av ting - jeg liker den så godt! Til og med uten å ha gjort noe med den, hadde tenkt å male den i utgangspunktet. Enn så lenge får den stå som den er. 

Rimelig variant av adventstake dette, kjøpte kun nye lys på Rema 1000, og et brett til 20 kroner på gjenbruksbutikken. Tråd og knapper hadde jeg liggende. 

 Nummer i metall fra Jotex, tror jeg betalte 10 kroner for alle fire. 


Bøkene til venstre i bildet har jeg en plan for, jeg skal vise mer når det er klart. 
Kvisten fant jeg på bakken utenfor gjenbruksbutikken, nå har den fått kommet inn i varmen hos oss. 

En nydelig sjarmerende og rar snømann som jenta vår laget i barnehagen i fjor. Den har kun ett øye igjen stakkar - burde kanskje prøve å skaffe den et til? 


PS: Avgjørelsen (som jeg skrev om i forrige innlegg) er tatt - jeg valgte bort det trygge, og velger å gå ut i det ukjente. Wæ! Så får vi bare håpe det ordner seg - og det gjør det jo som regel for snille jenter? :) 


PPS: Tusen takk for fine kommentarer og mailer i det siste! Og bestillinger i Epla-butikken! Har laget flere spesialbestilte trykk de siste dagene (når noen vil ha egne farger eller navn på plakatene), det er så utrolig GØY! 

søndag 20. november 2011

FYR PÅ PEISEN

Koselig med kaldere dager der vi kan fyre i peisen! Merker stor forskjell fra å varme opp en liten leilighet (med fyring inkludert), til et helt hus! Da er det godt å ha en effektiv (og fin) peis som kan hjelpe på varmen. Og ungene syns det er STOR stas med fyr på peisen!

Vedkurven er en billig, vevet pose fra IKEA, lett å ta med ned i kjelleren for å hente påfyll.

Peisen vår er plassert i kjøkkenet/spisestuen, så vi gleder ogg til koselige romjulsmiddager med fyr på peisen mens man spiser!
For øyeblikket er jeg langt, langt inni tenkeboksen når det gjelder fremtid og jobb - mye blir avgjort denne uken. Jeg syns bare det er utrolig vanskelig å velge. Skal man tørre å ta noen sjanser, selv om ting kanskje ikke ordner seg slik man håper - eller skal man gå for det som er trygt og stabilt, med fare for at det kan bli mindre kreativt utfordrende i lengden? Kanskje vil jeg da få mer tid og overskudd til å være kreativ på fritiden? 

Mange tanker i hodet... :) 
Ønsker alle som er innom en god uke!

torsdag 17. november 2011

ROSA POSTKASSE

På det rosa rommet har det kommet opp en knæsj rosa, liten postkasse. 

Vi har en periode der jenta ikke er så veldig glad i å sove i sin egen seng, det blir ofte tassing over til vårt rom i løpet av natta. Om hun sover hele natta i sin egen seng, er det en overraskelse i postkassen neste morgen - aller helst klistremerker!

Kjempestas å hente egen post innimellom! :) 


Kunstverket til høyre har treåringen laget selv! Bra match. 

Her er hvordan postkassen så ut før forvandlingen! 
Det var en gammel mel-bøtte (?) som jeg tror jeg fikk for en tier på bruktbutikken. 
Sparklet over det som var gravert inn og malte knall rosa utenpå og lys rosa inni. 
Gøy å ha slike små-prosjekter syns jeg, som man blir ferdig med på et par kvelder! 
Flere bilder av rosa-rommet og lekekjøkkenavdelingen kommer snart! 

tirsdag 15. november 2011

SVART PÅ HVITT

For noen dager siden fikk jeg en mail med hilsen fra en hyggelig dame som lurte på om jeg kunne lage "Ikke storme inn i stua"-plakaten min i sort/hvitt. Det er klart jeg kan! Tusen takk for flott tips Lisbeth!
Syns det ble ordentlig fint, så jeg laget like godt God natt-plakaten i sort også jeg. Gøy å jobbe litt uten farger også, syns det ble tøff kontrast med det sorte mot det helt hvite. Og så passer det jo litt til årstiden?
Trykkene ligger ute i Epla-butikken min, de er så ferske at jeg ikke har fått tatt ordentlige bilder av de sånn "hengende på veggen", men det får jeg ta etterhvert. 

Utrolig gøy å få tilbekemelding på produkt, og høre ønsker fra de som er innom butikken og leser bloggen! Det er jo DERE som gjør at dette er verdt å holde på med! TAKK til alle dere!

STRIKK

Vinteren har virkelig latt vente på seg her på østlandet, men i går var det glatte veier 
og frost på bakken! Da passer det bra å ta frem ullklær for fullt. 

Ungene har fått nydelige strikkede sett fra farmor! Er de ikke søte? 
Milly demonstrerer at hun kan stå på en fot - mens hun holder seg på skapet 
OG spiller på mobiltelefonen samtidig. Skal tidlig krøkes på multitaskingen..? :) 

Settene er nesten for fine til å brukes syns jeg, men det er jo ikke bra at de bare ligger i skapet til pynt heller. Så nå har vi tatt de frem og regner med de blir mye brukt utover vinteren! 

torsdag 10. november 2011

BURSDAGSPYNT

Her kommer litt bilder fra bursdagsfeiringen forrige helg! 

 Hurra-for-bursdagsbarnet-banner må vi ha. Det startet med at jeg lagde til lillegutt tidligere i år, nå tror jeg disse skal bli en tradisjon! 



Enkel hjemmelaget pynt. Tannpirkere som jeg har klippet i to i toppen, og så simt fast en blomst i "sprekken". Rosa og hvite sugerør som har fått flagg av papirtape. 




Rosa blomster så klart. Vasene har jeg spraylakkert, den til venstre er rett og slett en gammel, slank blikkboks - liker formen på den så godt. 




Spisestuen ryddet for fest. Vimplene i forgrunnen er papirvimpler sydd sammen på maskin, samme som det runde girlanderet her. (Bildet er tatt før vi fikk hengt opp hurra-banneret..) 




Vimpler og blomster til pynt på muffins. (En liten lekemuffins har sneket seg med nederst på etasjefatet ser jeg..) De små vimplene/flaggene er ikke mer hokus-pokus enn to grillspyd som jeg har festet tape rundt og klippet spisse. 
På enkle hvite kubbelys festet jeg tekstil-splitbinders fra Panduro. Tror egentlig de skal brukes til scrapbooking? Syns det var fint å bare bruke de hvite lysene vi hadde og heller pynte de litt - i steder for å kjøpe nytt. Noen av nellikene var knekt, så de puttet jeg oppi eggeglass, så fikk de også være med på festen. 


Eneste jeg har kjøpt nytt av denne pynten er faktisk de friske blomstene, sugerørene og to rosa stål-lykter. Alt annet hadde jeg i huset. Godt fornøyd med å bruke det jeg har liggende på slike "prosjekter"! :) Kanskje du fikk noen nye ideer til ting du har hjemme som kan brukes til å pynte med?


PS: Beklager varierende lys og bildekvalitet i dette innlegget, alle bildene er knipset på forskjellige dager og tider, så da ble det litt blandings! 


PPS: Nå ser det ut som om huset var helt folketomt på feiringen, men det er ikke sant altså - har bare valgt å ikke ta med personbilder med gjestene, er jo ikke alle som liker å bli bloggifisert.. :) 


Ønsker alle som er innom en god ukeslutt! 

tirsdag 8. november 2011

SENKVELD PÅ 13

Som tiden flyr! Nå har det gått flere uker siden jeg var på Senkveld hos den nydelige, fargeglade butikken 13 i Tønsberg - og jeg har ikke fått blogget om det før NÅ! Alt for mange "jern i ilden" som det heter.. :) Ikke får jeg vært rundtom og kommentert hos dere andre som jeg ønsker heller, men jeg leser selv om jeg ikke gir lyd fra meg! 

 Bilde lånt fra 13. 
Herligere butikk skal du lete lenge etter! 
I alle fall for oss som er glade i farger og unike kupp!

  Bilde lånt fra 13. 
SÅ koselig atmosfære i butikken, de som jobber der har alltid god tid til å slå av en prat. Anbefaler absolutt alle å ta turen!


  Bilde lånt fra 13. 
Nedenfor er noe av det som ble med meg hjem denne herlige kvelden i oktober - i tillegg til et par bokser av den nydelige Løv te så klart! Bilde av mine to bokser (som jeg kjøpte mest på grunn av fargen og formen på boksene så klart) kommer senere.


En gammel skiltbokstav som skal få seg en dose spraymaling før den henges på gutterommet. 




Et fin-fint fat til bare 10 kroner, som skal få trone øverst på en gammel messinglysestake, så snart jeg har fått sprayet den orange. Her har jeg bare lagt den oppå for å se om det kunne bli bra, og det tror jeg det kan bli! 

Mer pynt fra rosa bursdagsfeiring har jeg lovet, det kommer - sånn etterhvert! :) 

søndag 6. november 2011

PARALELLOGRAM

Jeg skynder meg å sende inn et bidrag hos Øyeblikk sånn i siste liten! 
(Fristen er i kveld kl 23:59) 


Tema er sangen Paralellograms av Linda Perhacs. 




Jeg har funnet frem et gammelt bilde i arkivet, fra da jeg studerte i Sydney. Der var det masse fin "street art", og dette er et foto av et nydelig ansikt bak et nettinggjerde. Syns hun ser litt fortvilet og hjelpeløs ut, som hun vil komme seg ned fra veggen og UT, forbi nettinggjerdet. På begge sider er det revet papir og rester etter gamle plakater, men denne dama har fått være i fred. Hele bildet på veggen var over 2 meter høyt. 


Se flere bidrag i konkurransen her



lørdag 5. november 2011

SOFA PÅ PLASS

I dag har vi hatt den tredje feiringen av treåringen her i huset! Har lovet flere bilder av pynt, så det håper jeg å få sortert og vist i morgen kveld. Nedenfor ser dere bilder av vår gigantiske sofa (og litt bursdags-pynt) som er på plass på TV-stuen! 

Girlander av papir-ringer, sydd sammen på maskin - superenkelt og dekorativt! Kommer definitivt til å lage flere slike, i alle fall en i blått til lillegutt sin bursdag til våren. Pom-poms laget av silkepapir. 







Jeg skal definitivt male disse veggene (med tiden) - nå er det en litt ubestemmelig, dus, beige-gul farge. Ennå mer sikker på maling har jeg blitt etter å ha sett Prydelig sitt kjøkkeninnlegg i dag! SÅ fint med hvitt syns jeg, og råfine farger, turkis og mint! Jeg vil helst ha det akkurat sånn - HELT etter min smak..! :) 

Fortsatt god helg! 

PS: Tusen takk for fine kommentarer om soverommet vårt i forrige innlegg! Gøy at flere liker innslag av litt knæsje farger! :) 

torsdag 3. november 2011

SOVEROM

NIB sin utfordring denne måneden er soverom. Siden forrige soveromsutfordring (i fjor) har vi flyttet, så jeg har ikke vist mye fra dette rommet tidligere - bare noen bilder av de gamle kommodene som står på motsatt side av rommet. Krakken ved fotenden er grei til å legge fra seg klær, og i kurven ved siden av oppbevares ekstra puter. 
Det brun-orange vatteppet til venstre på sengen fikk jeg gratis vis "gis bort" på Finn - ordentlig god stand på det også. Ble brukt mye på utflukter i sommer. 




Hele rommet er hvitt, både vegger, tak og gulv. Jeg liker det kjempegodt! "Sengeteppet" er rett og slett et billig flytte-teppe. Syns det er fint å ha litt kontraster mot det hvite i rommet. 


Sengetøyet er kjøpt på salg hos Jotex, liker så godt det grafiske med disse bokstavene! Kunne ikke finne akkurat dette inne i nettbutikken nå, sannsynligvis er de utsolgt.  




Litt diverse på hyllen: postkort i ramme, en liten ramme fra loppis (uten innhold foreløpig) som har fått litt ny maling. En notatblokk for gode ideer på nattestid, God-natt plakat fra Epla-butikken min i ramme fra loppemarked. Og én rose i vase fra bruktbutikk som har fått svart spraymaling. 




Messinglysestaker fra loppis som jeg har spraymalt. Koselig med litt levende lys også på soverommet! 


Bildene ble fotografert i kveldsmørket, er ikke så mye dagslys å få utnyttet på ettermiddagen for tiden! Men det er jo oftest mørkt ute når vi er på soverommet, så jeg tenkte det fikk gå greit denne gangen.. :) 


Se mange andre fine soverom hos NIB her

UNIKT DUKKEHUS

Store jenta vår har blitt tre år, og jeg må bare vise dere litt av det hun har fått! 

Sniktitt inn vinduet. 

Ved matbordet. 

Lille familien Kanin i andre etasje, bilen trygt parkert i garasjen i første etasje. 

Dette nydlige dukkehuset har altså min pappa snekret spesielt til Milly! 
Finnes ikke maken i verden.. Verken dukkehus eller bestefar! 

Kaninfamilen og bilen kjøpte vi i gave fra oss, så huset ble litt mer bebodd. Husker jeg hadde en slik bjørnefamilie selv da jeg var liten, fra Sylvanian Families - gode minner! 
Lillebror slapp ikke den blå bilen av syne den morgenen pakken ble åpnet (han er ekstremt opptatt av kjøretøy generelt), så det var stor stas for begge småtassene! Etter barnehagen i går hørte jeg Milly leke mens hun snakket med kaninen "Så kan du gå inn, og du lille kanin kan sitte der". Husker så godt jeg lekte sånn selv! Dette huset kommer vi til å ha mye glede av, både store og små!

Planen er at det skal males og tapetseres litt etterhvert. Mannen i huset håper at dette kan dempe husfruen sine kreative prosjekter ellers i huset - det får vi nå se på.. :)

tirsdag 1. november 2011

ORANGE

Ny spraymalingsrunde, denne gangen orange! En helt ordinær messinglysestake fra loppis har fått en forfriskende ny farge! 


Rammene i bakrunnen har også ny farge, den ene spraymalt, den andre "vanlig" malt - begge fra loppemarked. 


 Knæsj orange! Spraymalingen er kjøpt hos Torshov Bilrekvisita i Oslo. 


Fargekoden på den lysegrønne rammen - har brukt den på flere ting, bilder kommer etterhvert! :)