mandag 30. januar 2012

KAFFE

Forrige uke spanderte vi på oss en kaffemaskin! Vi er ikke de største kaffedrikkerne noen av oss her i heimen, men kanskje vi blir det nå? Modellen er en Nespresso Citiz&Milk - med melkeskummer så vi kan lage Latte og Macchiato og sånne andre fancy ting. :) Hele familien var med da den skulle innvies og testes første gang, det var stor stas! Nå vil storejenta helst lage kaffe til hvert måltid. 




To glade frokost-barn på lørdagsmorgen. 
Dagen da det er lov med sjokoladepålegg på brødskiva!


I dag er jeg hjemme med to små pga. planleggingsdag i barnehagen. Lurer på å ta en tur på biblioteket i løpet av dagen.. Ønsker alle en god start på uken! 

lørdag 28. januar 2012

PERSONLIG SYNSTEST

For en stund siden fikk jeg en forespørsel fra en koselig bloggleser, Elin, om jeg kunne lage en egen synstest i bryllupsgave til et vennepar av henne. Det ble stor suksess for de som fikk den fikk jeg mail fra Elin om etterpå - så gøy! Denne uken la jeg derfor ut et nytt produkt i Eplabutikken min - en personlig synstest.


Ønsker du en personlig synstest kan du bestille det her. I bestillingen skriver du navnene du vil ha med, så tilpasser jeg teksten etter det. Supert som en personlig gave til bryllup, eller kanksje til valentines day allerede i februar? :)

torsdag 26. januar 2012

YOU HAD ME AT HELLO

Valentinsdagen, eller alle hjertens dag om du vil, nærmer seg! 
Vil du gi et kort til noen du er glad i kan du nå kjøpe disse i Epla-butikken min. 


Noen tør kanskje si rett ut til den man er glad i at "You had me at hello", mens andre som kanskje ikke er like frempå heller kan svare med et "Ditto" når noen sier noe fint. :) Eller bare "spread the love" med masse hjerter! 

SHINING SINK

Takk til Lang rekke som tipset om FLYlady med tanke på system i hjemmet! Hadde aldri hørt om den siden før, men nå skal jeg se om jeg kan plukke opp noen lure tips. (Og ta noe med en klype salt, som Lang rekke skriver, det er litt amerikansk merker jeg. Men jeg prøver alt som kan hjelpe på system i rotet!)  

Måtte bruke et illustrasjonsfoto gitt, kveldsmørket duger ikke til særlig fine bilder.. Kilde

"Your home did not get dirty in one day, and it will not get clean in a day either."
skriver de på siden sin. 

Så er det små babysteps for hver dag, som man skal gjøre for å komme litt mer i orden - det første er "shine your sink"! Det kan vi greie! :D Så det har jeg gjort i dag, kjøkkenet er så godt som strøkent, og vasken skinnende ren! I morgen er det nytt babyskritt, spent på se hvordan dette funker for oss. Kommer nok til å dele noen tips om system og orden fremover, hvis vi syns det hjelper da! :) 

Ønsker alle en fin fredag! 

onsdag 25. januar 2012

VINTER

Nå har snøen kommet til oss her på østlandet også! Jula er for alvor ute av huset, og vinterfargene er på plass: blått, hvitt og sort. Forsåvidt er dette farger som jeg liker hele året, men mot sommeren blir det nok ennå flere og friskere farger. Plukket med meg en kvist fra skogen som har fått kommet inn i varmen hos oss.

B for forbokstaven i etternavnet vårt. En blå stjerne ligger igjen fra nyttårsaften

polkainnlegget fikk jeg en kommentar fra Ann Merete bak bloggen Kreativ-i-tet som hadde laget sine egne polkadotter - syns det var et supert og billig tips som jeg måtte dele med dere!

Vi er inne i en periode der vi prøver å systematisere litt hjemme. Vi merker det fort blir ting som flyter når man har to små, 100% (pluss litt til) jobb, trening og mye man ønsker å gjennoføre. Så vi prøver å ta litt rom for rom for å forbedre arbeidsflyten som det heter, og gjøre det litt lettere for oss selv. 
Har du "systematiseringstips" så blir jeg veldig glad om du deler! :)

Ha en fortsatt fin uke!

mandag 23. januar 2012

SOMMERFUGLER

Et veldig popuært innlegg her hos meg i det siste har vært dette, med sommerfuglene. Har sett de bli brukt hos flere bloggere, så jeg hadde lyst til å vise frem noen av de kreative tingene folk har brukt de til! 



Stylizimo har laget et sommerfugltre! Veldig kreativt og flott! 




Fruen fra Trondheim laget et nydelig bilde med sommerfugler. Tøft og enkelt med den gule tråden på bakgrunnen! Så kan man jo velge farge på tråden etter resten av innredningen!  



Sweet chili har laget både julegirlander og et fargerikt girlander til barnerom med sommerfuglmalen. 


Dette er noe av det morsomste med bloggingen, og kunne være til inspirasjon for andre, og å se mine ideer brukt andre steder! Og at andre finner på nye måter og bruke mine ideer på! Har du brukt somerfuglene til å dekorere med hjemme hos deg? Blir veldig glad for link i kommentarfeltet under her, så kanskje jeg kan lage flere slike sommerfuglinnlegg? 

PS: Tusen takk for alle stemmer til "Mest kreative mammablogg 2011" - har ikke store ambisjoner om å vinne, så jeg bare nyter å være en av de heldige utvalgte nominerte! ..men blir selvfølgelig glad om du vil stemme på meg likevel! :)

fredag 20. januar 2012

POLKALOVE

Den fine bloggen Fjeldborg la ut disse fargerike bildene i går, som jeg bare måtte dele! Herlige fargeklatter! De kan snart kjøpes hos butikken 13 her i Tønsberg - tror jeg må ta turen dit veldig snart.. :)

Med en gang jeg så bildene ble jeg minnet på dette prosjektet som jeg leste om for noen uker siden. Den japanske kunstneren Yayoi Kusama  bygget et helt hvitt rom, og gav barn som kom dit tusenvis av klistremerker.
Se flere bilder fra installasjonen her! Et helt utrolig sluttresultat - gøy! 
Ønsker alle en gooood helg!

tirsdag 17. januar 2012

SØNDAGSTUR

I helgen dro vi en tur på stranda sammen med min søster og hennes familie. Det var en veldig spesiell følelse å kunne samle skjell i sanden i januar! Gøy for ungene å kaste stein i vannet, og skli på is på berget! Niste med kakao, pølser og bål fikk vi også med oss.
Fantastisk å bo så nærme flott natur som dette, vi gleder oss til å benytte den mer og mer utover våren og sommeren! 

søndag 15. januar 2012

HURRA!

Vi har bestilt oss ferie til Thailand i februar!


Min bror jobber som pilot i Quatar, og det gjør at vi som familie får ekstremt rabatterte priser på biletter én gang pr år.  Og når han skal gifte seg der så må vi jo ta turen hele storfamilien, og flere tanter og onkler méd! Føler meg utrolig heldig som har denne muligheten. Å - som jeg gleder meg til et lite avbrekk, til late dager og gode stunder med familien! (Spent på laaaang flytur med to små, men det skal nok gå bra! Gode tips og råd i den forbindelse mottas med takk!) :) 



En annen ting å rope høyt "HURRA!" for er at jeg er nominert til "årets mest kreative mammablogg" hos Foreldremanualen!! GOSH - den så jeg ikke komme!! Jeg er helt overveldet og utrolig, utrolig takknemlig for en nominasjon i den kategorien! TAKK! 
Om du vil stemme på meg eller en av de andre nominerte bloggene kan du gjøre det ved å klikke her



mandag 9. januar 2012

GLOBAL CHICK

NIB har en utfordring som de har kalt for Global chick denne måneden. Først tenkte jeg at det er veldig langt fra min stil. Men så har det kommet fine stilleben undervegs som jeg har blitt inspirert av, så derfor sender jeg inn et eget bidrag! 
Håper dere ser hva jeg er inspirert av og hvilket reisemål jeg drømmer om? :) Med en bror som jobber i Quatar og en svigerinne fra Thailand, så må det jo bare være Asia og østen som er drømmereisemålet! Tusen takk til søster for lån av vifte! 


PS: Velkommen til nye følgere den siste tiden! Det blir en gi-bort om ikke lenge som takk till dere og for alle fine ord dere legger igjen! 

tirsdag 3. januar 2012

NYTT ÅR!

Tenkt et nytt år er her! Blanke ark. Muligheten til å gjøre mer av det man ikke fikk gjort nok av i 2011. Og valget om å gjøre mindre av det man gjorde for mye av i fjor. 


 Alle bilder funnet via We heart it
 Kilder 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7

Håper du har hatt en god start på året! Jeg har skrevet tidligere om det å velge - det trygge eller å tørre ta noen sjangser. Jeg har bestemt meg for å satse - så jeg hopper ut i det ukjente og håper på det beste! :) Fremtiden er usikker, men den er fin!