fredag 29. juni 2012

KANIN


Stas å mate kaninen hos en kusine! Syns det er så gøy å se at barna er veldig glade i dyr, akkurat som jeg var da jeg var lita. Bildet er fra i går, da var det strålende sol og sommervær, i dag er det øsepøseregn her! Litt deilig i grunn, i alle fall når man kan være inne å se på regnet som laver ned ute, og heller kose oss inne. 

Vi har en uke med jobb igjen før ferie. Det blir stas med ordentlig fri! Tror ungene er veldig klare også, for litt pause fra barnehagen. Håper på mange fine dager med norsk sommer, ettersom det ikke blir noen utenlandstur på oss siden vi var i Thailand i vinter. 

Ønsker dere en fin helg! Husk å meld dere på min gi-bort fra Toca Boca! Vinnersjangsene er store foreløpig. :) 
_____
Feeding the rabbit at my sisters house. Both our kids love animals - just like I did when I was a little girl. Have a good weekend! 

torsdag 28. juni 2012

KERAMIKK

I dag feirer jeg og mannen keramikk-bryllup (av alle ting)!! 
På denne dagen for ni år siden så vi slik ut. Hurra for oss! 

Gaver ga vi hverandre i går, da dagen i dag "feires" med at mannen er på sommeravslutning med jobben - hehe! Tror gaven fra mannen fortjener et eget innlegg, den var nemlig veldig fin, og han hadde kjøpt den helt selv, uten noen preferanser fra meg! Vi skal ta igjen feiringen en annen dag altså - til helga kanksje? 
_____
Today my husband and I celebrate nine years of marriage! 

tirsdag 26. juni 2012

TOCA BOCA // Give away!

Har du en iPhone, iPad eller iPod touch? I dag vil jeg komme med en anbefaling, nemlig appene fra Toca Boca. De er så utrolig fine! Kjempeflott design, og supergøy for ungene (og oss voksne..). Mange av spillene er laget slik at man kan leke sammen med barna, eller at flere barn kan spille sammen. Appene kan også brukes for motorisk trening og utvikling av språk ved hjelp av lek. Ta en kikk på linkene, så er jeg sikker på du får lyst til å prøve, om du er ung eller gammel! :) 


Tobias knakk koden med å helle i saft i "Toca Birthday" i helgen, han var SÅ konsentrert! 
Jeg er så heldig at jeg får gi bort en gratiskode til to av dere som kan få prøve ut spillene deres helt gratis! Legg igjen en kommentar under her, så trekker jeg to vinnere på mandag den 2. juli. Jeg gir bort én kode til Toca Birthday og én kode til Toca Kitchen. Skriv gjerne hvilken du helst vil ha. 


Parenting's Birthday Party Playtime, eller Toca Birthday som vi kaller det er det tid for å invitere venner og familie til en bursdagsfest - rundt iPhone eller iPad! Du velger hvilke tema du ønsker, dekker bordet, serverer kaken og gir bursdagsbarnet en gave. Hell i saft og server kake, spis og drikk med fingeren! 

Toca Kitchen: her kan du lage mat til fire sultne figurer. Velg dine ingredienser fra kjøleskapet og forberede dem slik du vil. Ekstra morsomt at de ulike figurene har preferanser på hva de liker og ikke! 


Andre favoritter fra Toca Boca er: 
Toca Doctor - der du kan sette sprøyter, ta på bandasje, vaske sår, ta på plaster, pusse tenner og mye mer. 
I Toca House kan du hjelpe til i huset, alt fra å støvsuge gulv, tenne i peisen, henge opp klesvask, vaske vinduer, klippe plenen og ta oppvasken. 
Toca Store. Her kan du leke butikk: velge vareutvalg, legge i handlekurv, ekspedere i kassen og ta i mot betaling. 
Toca Train (som Milly spiller på bildene over her) du kan kjøre toget, tute i fløyten (veldig stas), ta på og av passasjerer og laste av og på varer! 


Anbefales på det varmeste! 
_____
Today I want to recommend the apps from Toca Boca. Really worth checking out! If you watch the small videos for each app, I'm sure you would want to try them out, no matter your age! :) And even better - you can play together with your kids! 

mandag 25. juni 2012

BLÅ MANDAG

Siden sist har en kjøkkenhylle fått en liten make-over og blitt blå! Eller egentlig turkis da. Men det passet så fint med overskriften å skrive blå. :) 
Ved juletider så det slik ut. Tavlen er fra IKEA og heter Luns. På denne tavlen samles middagslister og ukeplaner, gammelt skrot og nye skatter. 
Min gjenbrukte Coco-pops boks lever i beste velgående, og gjør nytten som penneholder. Tapeten er en A4-prøve fra Miss Print, flaks at fargen passet såpass bra med malingen min! 
_____
Blue monday in the kitchen. A blackboard and shelf from IKEA got a mini-make-over. The wallpaper is a sample from Miss Print. 

torsdag 21. juni 2012

KUL KAKE!

Dette må være den kuleste kaka til et bursdagsselskap for en liten (eller stor) gutt! Vår lille gutt er ekstremt opptatt av alle slags kjøretøyer, fra traktor og gravemaskin til minibuss og motorsykkel. Så dette MÅ jo bare bli kaken til hans neste bursdag! Lettvint å lage, kan jo lages av en 1-2-3 kake også - helt genialt! 


Alle bilder lånt av Line med bloggen Deas&Mia
_____
The coolest birthday cake for our toddler who loves anything with an engine and wheels. All photos by Line from the blog Deas&Mia. 

mandag 18. juni 2012

PANNEBÅND OG LUE

Ungene har fått ny lue og nye pannebånd for våren og sommeren. Kjøpt på Epla såklart, finnes så mye fint hjemmesydd der, når man ikke har tid eller kunnskap til å lage selv! Luen er fra butikken ZN-design som selger de fineste luer med den BESTE passformen! Dette er den andre luen jeg kjøper fra denne butikken, jeg var SÅ fornøyd med den forrige. Formen på luen er sydd slik at den dekker ørene, og passformen er helt super og ungene elsker å ha den på. Jeg tror nesten de glemmer at de har den på, for det har aldri vært noe problem at de prøver å ta den av, selv om det ikke er knyting under haken. Anbefales på det varmeste. 

Pannebåndene er fra butikken Minami. Herlige fargerike pannebånd i mange morsomme mønstre og farger. Syns skyene på rosa bunn var så nydelig, og blått med traktorer og andre kjøretøy var jo midt i blinken for 2-åringen. Stoffet er ordentlig mykt og godt, og de holder seg fine også etter vask. 

Innlegget er forresten ikke sponset, jeg er bare veldig fornøyd med egne kjøp! :) 
_____
New handmade headbands and cap for the kids. Love the patterns, and the fitting of the greed cap is just amazing. Bought from the norwegian version of Etsy, called Epla. 

lørdag 16. juni 2012

OSTEKAKE


Fra fredagens overraskelsesbursdag til en nabo! Endelig ble jeg sånn passelig fornøyd med pynten også. :) God lørdagskveld! 
_____
A cheesecake i made for a surprise party for our friend and neighbor. 

onsdag 13. juni 2012

INSPIRASJON

Inspirasjon er fantastisk! For meg er Pinterest et supert sted å samle inspirasjon og fine bilder, samtidig som jeg oppdager nye blogger og produkter. I tillegg er det masse tips og oppskrifter til gjør det selv-prosjekter! Er du en "Pinner"? Du kan følge meg her om du vil. 


Alle bilder fra Pinterest. Kilde 1 - Kilde 2 - Kilde 3
_____
Pinterest is an incredible source for inspiration to me. Are you a "pinner"? Follow me here if you like

tirsdag 5. juni 2012

UTEPLASSEN

Sommer er fantastisk! For noen uker siden hadde vi skikkelig varme temperaturer, og en liten forsmak på feriefølelsen. Da er det ekstra motiverende å ordne litt ute, så her er mitt bidrag til NIB sin utfordring for juni - uteplassen
Baksiden av huset vårt er badet i sol på morgenen og formiddagen. Her er det lunt å spise både frokost og lunsj i solveggen. Vi er så heldige å ha veranda både på fremsiden og baksiden av huset, disse bildene er fra baksiden. 

En deilig day-bed som er veldig fin å se på, men ikke like god å sitte i - hehe. Cupcakes fra Bakeverket, flaske fra Tjøme Landhandleri (fantastisk sjarmerende butikk!) brukt som vase. Messinglysestaker fra loppis, spraymalt med høyglans sort maling. Mygglys på gulvet fra Rema 1000 og en gammelvannkanne som jeg også har spraymalt med maling fra KEM. Til slutt det nybeisede gulvet vårt - som en liten forsmak for oss på jobben med å male huset i sommer - kan ikke si jeg gleder meg.. Men det blir bra når det blir ferdig! 

Se flere bidrag i utfordringen her

Dette er også mitt bidrag til Franciskas vakre verden og Sanselige rom. Se de andre bidragene her
_____
Norwegian Interior Blogges challenge in June: Outdoors! 

mandag 4. juni 2012

VINDUSKARM

Detaljer fra vinduskarmen ved kjøkkenbenken. Spraymalt vase og messinglysestake, norgsglass og ovalt fat (alt fra loppis). Sukker-krukke kjøpt fra Kaspara. Corn flakes boks som jeg har sett etter lenge - plutselig fikk jeg den i gave fra min kjære søster - liiiiker slike bokser og fargen på denne er jo en favoritt! Fin uke til dere! 
_____
From the window sill in our kitchen. New Kelloggs storage! 

fredag 1. juni 2012

SABELTANN



Forrige helg sluttet begge ungene med smokk! Planen var å reise til Dyreparken og levere de til Kaptein Sabeltann, men på grunn av sykdom kom vi oss ikke avgårde. Så da sendte vi smokkene i posten i stedet! Eller "sendte" er litt drøyt - vi la de i postkassen vår så kom "Sabeltann" og hentet de på natta! Dagen etter var det svar fra Sabeltann til hver av ungene, som takk for smokkene. I brevet skriver han at han skal passe på de sammen med alle de andre smokkene i skattekisten sin. 
Det var stor stas! 
De har klart å sovne hver kveld uten smokken, men minstemann har ikke roet seg på natten om han har våknet, så da har vi måttet snike inn en smokk. Men den brukes kun i senga, og bare i krisetilfeller på nattestid. Satser på det går seg til etterhvert! 


God fredag og heeelg! 
_____
Last weekend the kids mailed their pacifiers to "Captain Sabeltann" who takes care of them in his treasure chest.