torsdag 31. januar 2013

LILLA?




Fargerike har kåret lilla til årets farge. Vi har ikke så mye lilla her hjemme, så disse bildene er funnet via Pinterest. Har du et forhold til fargen lilla? Liker du den, og kommer du til å bruke den mer i året som kommer? Jeg syns det er fint med lilla, og den passer jo godt sammen med turkis og lyseblå som er mine favoritter. Så får vi se om jeg blir mer påvirket av lilla og tar den inn i varmen i løpet av året.. :)


Kilder 1 - 2 - 3

onsdag 30. januar 2013

NY KOLLEKSJON - VINN VALGFRITT BARNEPLAGG


I dag kl 12 lanserer Me&i sin nye vårkolleksjon! Jeg har fått lov til å vise noen smakebiter fra det som skal lanseres, og lodder ut et valgfritt barneplagg til en heldig vinner! Du trenger bare legge igjen en kommentar, og vil du ha et ekstra lodd kan du like Me&i på Facebook

Du trenger ikke ha egen blogg for å delta, legg bare igjen navn og e-post så jeg kan kontakte deg om du vinner! 

Vi er veldig fonøyde med plaggene vi har fra Me&i og jeg anbefaler disse produktene på det varmeste! Herlige mønstre og farger, ungene er også veldig glade i å ha de på! "Eplekjolen" er favoritten til fireåringen vår, og treåringen er supertøff i matchende lue og jakke! Se innlegget jeg skrev tidligere her

Innlegget er laget i samarbeid med Me&i.

torsdag 24. januar 2013

EN TIER FOR TANKENE DINE


Inspirert av Foreldremanualen og Supersnella hadde jeg intervju med fireåringen før sengetid her en kveld. Lillebror var også litt med og svarte på noen av spørsmålene, men var ikke like snakkesalig som storesøster, selv om hun tilbød seg å hviske han i øret hva han burde svare.. Milly svarte også litt kort i starten, men så ble det mer utfylende på de vanskeligere spørsmålene. Here we go.

Hva pleier mamma alltid å si til deg? 
– Nei (Huff da..)

Hva gjør mamma glad? 
– Kos

Hva gjør mamma lei seg? 
– Gråte

Hva gjør mamma for å få deg til å le? 
– Kiler

Hvordan var mamma da hun var barn? 
– Brunt hår og rød kjole (Et foto vi har fra da jeg var lita, med rød kjole)

Hvor gammel er mamma?
– Sånn passelig 

Hvor høy er mamma? 
– Ca hit (Viser med hånden midt på sin egen mage - hehe)

Hva liker mamma best å gjøre?
– Leke

Hva er mamma veldig flink til? 
– Flink til.. Å gå på jobben (Vet ikke om det er positivt eller negativt?) :)

Hva er mamma ikke flink til? 
– Bli sint

Hva jobber mamma med? 
– Data 
– Pappa jobber med jobben

Hva er mammas favorittmat? 
– Frokostblanding (Tobias sitt forslag: Agurk og egg) 
(Pappas favoritt: kaffe) 

Hva liker du og mamma å gjøre sammen?
– Leke

Hva gjør deg stolt av mamma? 
– Når du gir meg kos

Hvordan vet du at mamma og pappa elsker deg? 
– Fordi jeg er en prinsesse

Hva gjør deg og mamma lik? 
– Når vi tar på like klær og har likt hår såklart 

Hva gjør deg og mamma forskjellig? 
– Når vi tegner og jeg tegner så ser det litt annerledes ut enn det du tegner (Hun syns jeg er veldig flink å tegne, så jeg tror det er det hun tenker på her.)

Milly syns det var veldig gøy med "intervju" og ville gjerne gjøre det mer! – Jeg svarte mest riktig, mamma, sa hun da vi var ferdige. Så da måtte jeg forklare at det ikke var noe som var riktig eller feil, men at det var fint å snakke sammen og høre litt hvordan hun tenker. Etter vi var gjennom alle spørsmålene skulle jeg legge lillebror først, og da ville hun sitte litt med notatboken sin i sengen. og da hørte jeg hun si noen av de samme spørsmålene til seg selv: – Hva gammel er Milly.. :) 

Foto er funnet via Pinterest, se kilde her

mandag 21. januar 2013

LILLA BURSDAGSBILDER










Tiden flyr avgårde her hos oss, hverdag og helg i en fei! Plutselig er det mandag igjen! Vi har hatt innholdsrike dager: Middag på restaurant + kinobesøk sammen med min søster og svoger  (premiere på Les Miserables - veldig bra film!), mens ungene fikk et koselig overnattingsbesøk hos Besta. Lørdag var det karnevalsbursdag og feiring av 6-årsdag for en søt niese! I dag (søndag) har vi koset oss hjemme, ryddet og vasket litt, vært i hagen og akt med kjelke x 2 - både i dagslys og i mørket, pluss fyrt opp de siste nyttårsrakettene! (Er det forresten lov - de lagde ingen smell..?) 

Bildene i dag har i grunnen ikke så mye med teksten å gjøre.. De er fra fireårsdagen i november i fjor. Men jeg kan jo skryte på meg at jeg har vært litt foran trendene (hvem skulle trodd??) ettersom Fargerike har kåret Årets farge 2013 til nettopp lilla! ;) Til denne bursdagen lagde jeg (vellykkede) kakepops for første gang - forrige gang jeg prøvde måtte jeg kaste hele prosjektet bokstavlig talt i søpla.. Knotete jobb syns jeg, så det blir ikke laget hver helg her i huset for å si det sånn. :) Flere bilder fra bursdgen kan du se ved å klikke på denne linken

PS: Tusen takk for alle fine kommentarer om gavelappene i forrige innlegg! Og TAKK for alle gode ord, fine tilbakemeldinger og stemmer i kåringen "Mest kreative mammablogg"! Om du syns bloggen min passer til beskrivelsen kan du stemme hos Foreldremanualen. :) 

Ønsker deg en god ny uke! 

torsdag 17. januar 2013

KANINKORT - LAG EGNE GAVELAPPER











I helgen var jenta vår i to bursdager, og vi ga bort en bok og en kaninlampe som vi også har en av på jenterommet. Da syns jeg det var morsomt å lage egne gavelapper, med kanin på! Og jeg syns de ble så søte at de kommer vi til å bruke flere ganger. Mulighetene er jo nesten uendelige, jeg skal nok prøve med andre dyr senere. :)
De er superenkle å lage, du trenger bare ha en printer og litt tykt papir. Bildene har jeg funnet på nett. Etter at de var printet ut klippet jeg rundt kanten på bildet, syns formen ble morsom på denne måten. Bildene jeg valgte hadde hvit bakgrunn, så kaninen kommer ekstra godt frem.

Pakken var ferdig pakket inn da jeg begynte å ta bilder, men fireåringen syns kanskje den var litt kjedelig, så hun bidro med litt teip og svart blyant. Syns det ble fint jeg, personlig og sjarmerende i alle fall. :) Jeg prøver å være flink til å la ungene være med på å lage ting, og ikke si "nei" når de ønsker å prøve ut noe nytt og kreativt. Selv om pakken kanskje ikke ble helt slik JEG hadde tenkt til slutt, så var jenta vår strålende fornøyd med å levere fra seg denne! 


Kanskje dette er noe du kan prøve deg på til neste bursdagsgave? 

PS: Kikkis planet har blitt nominert i kategorien "Mest kreative mammablogg 2012" hos Foreldremanualen - om du liker bloggen min og syns jeg fortjener en stemme der blir jeg veldig glad og takknemlig! :)  Takk til alle som har stemt! 

PS II: Dette tipset - Kaninkort - har vært i Rom123 som en av "Leserenes tips", gøy! 

mandag 14. januar 2013

KOS, KAOS OG KONTRASTER




Ser ut som et helt vanlig interiørbloggeinnlegg dette? En bukett fine blomster som min mann kom hjem med i går (som han hadde fått fra jobben, men pytt..) ;) 
Vi er flinke sånn, til å velge ut de "riktige" delene å ta bilde av. Alt ser ryddig og flott ut, men bak linsen råder det søteste kaos. Nedenfor ser dere nemlig hva som skjer på andre siden! 
(Jeg valgte å ha bildene i sort-hvitt, så dere ikke skulle få anfall av alle skrikende farger og rot!)





To smurfer som koser seg og et mindre perfekt kjøkken i bakgrunnen! 
Sånn er hverdagen her hos oss! :)
Fullt plastelinautstyr på bordet, Smurfeline danser og turner til musikk fra rosa Hello Kitty CD-spiller på kjøkkenbenken. Åpne skuffer og skap, tre stoler langs benken som ingen har ryddet på plass. 
Smurfegutten har linet opp dagens Play Doh produksjon av smultringer og kjeks, selvsagt iført sin paljettbekledde t-skjorte (Gagnam style). Go'ingene våre! :D

Jeg har hatt nye tid alene med ungene denne helgen, da mannen har vært på jobb. Heldigvis har vi klart å kose oss masse! I tillegg til å krangle litt og noen ganger vært uenige så klart - vi er ikke perfekte.. Men alt i alt en fin helg! 

Hvordan deler du bilder på blogg/facebook/instagram? Velger du ut de ryddige områdene? 
Eller viser du hverdagen "uten filter"? Håper noen flere enn meg har det litt rotete i krokene av og til.. :) 
Ønsker deg en flott ny uke! 

lørdag 12. januar 2013

KANINEN










Denne uken har bare flydd forbi, og plutselig er helgen her! Tusen takk for alle kommentarer på forrige innlegg, jeg blir så glad for hver eneste en som er innom og leser! Det er dere som gjør dette verdt å fortsette med, så tusen takk! <3
Er en stund siden jeg har vist noen bilder fra barnerommene her i huset, så her er et par fra det rosa rommet. Den lille kaninlampenn er fra butikken 13 i Tønsberg. Dukkehuset er det Bestefar som har laget. Boksen med Blafre-elefanter på er en gammel boks det var kjeks i, som jeg har tapetsert med papir. Vimplene har jeg sydd selv. 

I dag er mannen på jobb, så jeg er alene med to små. Jenta skal i bursdagsselskap, jeg skal til frisøren, og vi skal alle sammen en tur til byen sammen med Besta. Pizza og lørdagsgodt er fast på lørdagskvelden. Satser på at det blir en bra dag! Ønsker deg en fin lørdag og god helg! 

mandag 7. januar 2013

INNENFRA












NIB sin utfordring i januar er "From within". Dette skriver de:




Om en deler inn livet i , bør og vil, og bevisst manøvrerer etter det, kan en få mange fine oppvåkninger underveis. Hva om jeg ikke alt jeg trodde jeg måtte? Om vi tar det med oss inn i interiøret, kan det kanskje begynne å bli ordentlig moro? Hva vil du? Hvordan har du det? From within? Vi vil se det upolerte og det polerte, det klassiske og det bohemske. Bare det kommer fra deg.




Så dette er fra meg. Innenfra, vår upolerte stue. Med bordet vi har snekret selv, hjemmelagde puter i sofaen pluss en nydelig julegave-pute (den strikkede blå). Plakater jeg har laget selv på veggen. Fire hjerter for oss fire i familien. Med vår gule parkett som jeg drømmer om å male, og teppet som jeg gjerne vil bytte ut med et nytt, lysere. Gjerne en barnestol eller andre leker plutselig stående midt i veien, som viser at her bor det to små smurfer som også vil bidra. 
Dette er det jeg vil drive med, sånn innenfra. Farger, kreative ting, det å skape, og å være sammen med mine nærmeste. 




Flere inspirerende bidrag finner du her. 

Dette er også mitt bidrag til Franciskas vakre verden og Sanselige rom. 

lørdag 5. januar 2013

FINE FAT + SVELER













Room Copehagen har i samarbeid med Pantone Universe utarbeidet produkter for hus og hjem, Pantone Mood Food. Som grafiker er jeg veldig glad i farger, og jeg bruker Pantoneviften nesten daglig for å finne frem til farger for trykk, så jeg syns det var veldig stas å få disse produktene i hus! Føles veldig "som hjemme" for meg. :)
Fatene er helt supre for servering av hva det enn skulle være, dere som følger meg på Instagram har sett de i bruk tidligere til sjokolademousse med bringebær. (Lyset var så dårlig, så det ble ingen bloggebilder dessverre.) 

I dag fikk vi brukt de til servering av glutenfrie sveler, det er ekstra hyggelig å servere når det ser så flott ut syns jeg. Selv om en liten smurf kom og forsynte seg før fotograferingen var ferdig i dag. ;) 

Gleder meg til å bruke fatene mye fremover, kommer stadig på nye måter å bruke de på. Og jeg er ikke i tvil om at jeg ønsker meg flere av disse! De kan jo brukes til oppbevaring av mye forskjellig, Room Copenhagen viser de foreksempel som oppbevaring på badet! Se hele utvalget her.

Eneste negative jeg kan komme på er at de ikke anbefales vasket i oppvaskmaskin - sikkert for at fargene skal holde seg friske. Men de er jo så små å søte at jeg ikke har noe i mot en kjapp oppvask av disse! 


Håper du har hatt en fin start på det nye året? Her kom hverdagen for fult denne uken, med jobb og barnehage. Så det var greit med en kort uke, for å bli litt vant med rutiner igjen. Ønsker deg en fortsatt god helg! 


Innlegget er i samarbeid med Room Copenhagen, men alt jeg skriver er mine egne ord og meninger.

tirsdag 1. januar 2013

OPPSUMMERING 2012

2012 er over, og jeg syns det er koselig å oppsummere litt av året som har gått. Så her kommer høydepunkter, bilder og klikkbare linker fra årets blogginnlegg! 


I januar viste jeg fram eksempler på hvordan andre har brukt sommefuglmalen som jeg har lagt ut, og som er et av de mest populære innleggene her på bloggen. Vi dro på strandtur, og jeg laget kort til valentinesday. 



Februar bød på spennende tider, da skrev jeg innlegget "På egenhånd" etter å ha sluttet i fast jobb, og satset på eget firma. Samme måned dro vi til Thailand i bryllup til min brorPlakaten med personlig synstest fikk oppmerksomhet hos seher.no, ved siden av nyheter om Eurovision og Lars Monsen. Moro. Jeg la også ut gratis print til morsdagen



Vi kom tilbake fra ferie i mars, og vi ordnet til påske og bursdag. Nye puter kom på plass i sofaen. 



I april viste jeg bilder BLÅ bilder, av bursdagspynt, selskap til 2-åringen og i NIB sin utfordring "avhengig av farger". Jeg laget eget kakefat. Bidraget mitt til "vårlig vegg" kom i galleri og ble vist hos Elle Interiør Sverige



I mai skrev jeg innlegget om fotballfrue, med en litt annen betydning enn man kanskje skulle tro. ;) Sommerlige plakater ble lagt ut, og flere sommerfugl prosjekter. 17. mai ble selvfølgelig pyntet til og feiret, og vi hadde ordentlig sommertemperaturer! 



Smokkene ble sendt til Sabeltann i juni - en stor begivenhet! Vi begynte å nyte uteplassen mer og mer! Mannen og jeg feiret keramikkbryllup



Juli viste jeg frem ferdig malt dukkehus, vi hadde en super ferie, og begynte å drømme om å bygge hus - igjen.. :) 



August hadde jeg mine "5 minutes of fame" i Rom123, og hadde dilla på iskaffe. Pute fra Høytrykk fikk plass på soverommet.



September var loppesesongen i gang for fult! Bidraget mitt i NIB sin utfordring "invitér" kom på galleriplass, og jeg begynte i ny jobb, og måtte ta en liten bloggepause



Selv om jeg hadde bloggepause var jeg på Instagram i oktober, og bloggingen tok seg opp etterhvert. Fireåringen hadde bursdag, det ble feiret med lilla Hello Kitty selskap og min første kake med marsmallowfondant! 



I november la jeg ut gratis plakat til farsdag, og vi fikk nye kopper i hus på nettopp denne dagen. Jeg fikk eksemplarer av Eplas jul 2 der jeg bidro med mitt julebord. Nye plakater ble lagt ut, og jeg var på kjempekoselig bloggetreff.



Bidraget mitt "jul i vårt hus" kom i NIB sitt galleri i desember - stor stas, blant mange flotte bidrag! Jeg la ut gratis gavelapper både pastellfarger og mer tradisjonelle. Pepperkakehus kom på plass og vi feiret julaften hjemme hos oss. 


Ganske mye som har skjedd på ett år rett og slett, når man samler det sånn! Håper 2013 skal bli et minst like bra år, og ønsker det samme for deg! 
Vi hadde en veldig koselig feiring sammen med familien i går, til langt på natt. Ungene var også våkne lenge, og fikk med seg litt raketter før de sovnet sånn i ni/ti-tiden. Men de sover jo ikke lengre på morgenen av den grunn, så i dag var det morning kl 0720! Jeg er litt trøtt.. :) Men vi har ikke mange planer i dag, så jeg får sove etterhvert. Kanskje ungene også får til det, i morgen er det jo full hverdag, med barnehage og jobb. Ha en fin første dag i det nye året!