fredag 31. mai 2013

HAGEFEST


For noen helger siden var jeg med på å ordne til en herlig, fargerik hagefest! Jeg har jo samlet meg opp en anstendig mengde med både pom-poms, fargerike tepper og småmøbler, så jeg tok selvfølgelig med mye av det for å pynte opp. Vi kjøpte helium på flaske og fylte på ballongene - jeg syns det er så morsomt når ballongene faktisk kan sveve oppover! Anledningen for denne festen var en musikkvideoinnspilling, og rundt 20 barn var med som gjester på festen. Heldigvis var det strålende solskinn og (nesten litt for) varmt denne dagen, så jeg tror alle syns det var en bra fest! Moro å ordne litt ekstra til slike ting, det er ikke sånn vi ordner det i hagen hver kveld på sommeren for å si det sånn.. ;) 
Ønsker deg en strålende helg, og håper på "hagefest-vær" i morgen også! Håper alle dere på bloggbliss i København og på Sommerkos på Haugalandet også får en god helg, gleder meg til å se bilder og oppdateringer fra begge kanter i løpet av helgen - skulle gjerne vært begge steder selv! 
PS: Tusen takk til Julia for styling-hjelp og lån av foto! Og takk til Tone m/fam for lån av super hage! :)

onsdag 29. mai 2013

PAKKE I POSTEN



Jeg har fått pakke i posten!  Riktig nok har jeg både bestilt og betalt for den selv, men pakke i posten er alltid stas. Er du ikke enig? :) Spesielt når det følger med en koselig lapp fra selger! Flinke Johanna B har nettopp lagt ut fine brikker i nye sommer-farger, du finner alle brikkene her. Spørs om jeg må klikke hjem en av disse. Nedenfor ser du to av mine favoritter - ikke lett å velge, kanskje det må bli èn av hver? 

To siste foto lånt fra JohannaB.se

søndag 26. mai 2013

KULE T-SKJORTER - Du kan vinne!


Før helgen var vi så heldige å få pakke i posten! Med finværet som har vært de siste dagene har vi fått testet ut de kule t-skjortene fra Psst. Det kule med disse skjortene er at det er Andreas på 4 år som er sjefsdesigner og bestemmer hva som er "stilig". For det er jo tross alt barn som han som skal ha de på! Jeg så med en gang at dette var motiver som ville falle i smak hos oss! T har fått gravemaskin og M har fått en stilig sebra med rosa neon-detaljer. 
I dag hadde vi såpeboble-session ute, der storesøster blåste bobler, og lillebror skulle prøve å sprekke såpeboblene med spruteflaske. Da hadde de noe å holde på med mens jeg fotograferte - og alle var godt fornøyde med den løsningen. :) 

Jeg er så heldig å kunne få lodde ut en slik skjorte til en heldig leser av bloggen min! Alt du trenger å gjøre er å gå inn på Psst sine sider, finne hvilket motiv og størrelse du kunne tenke deg, og skrive dette i en kommentar under dette innlegget! Jeg trekker en vinner den 10. juni. 
______
Give-away in collaboration with Psst. Check out their lovely t-shirts! 

fredag 24. mai 2013

13 TRETTEN






I dag dro jeg sammen med søster og venninne til kveldsåpent på butikken 13 i Tønsberg. En herlig butikk full av farger og fine skatter! Fine blogge-damer traff jeg også der, både fra Hapel og Fjeldborg, Katherine som driver Precious og Pia. - veldig trivelig! Noen fine skatter ble selvfølgelig med hjem. :) Takk alle dere på 13, er så gøy å få komme på kveldsåpent og treffe dere som jobber der! Blir alltid glad av å komme innom butikken! 

Har du vært innom 13 i Tønsberg? Hvis ikke anbefales et besøk på det varmeste! 
______
A lovely, colorful shop in Tønsberg Norway called 13

onsdag 22. mai 2013

17. MAI


Noen glimt fra vår feiring! Dagen bestod av tradisjonelle hurra-rop med gode venner og familie. Vi er så heldige å ha toget rett forbi hagen vår, så vi hadde passet på å ordne litt ordentlig der ute ettersom veldig mange kommer forbi på denne dagen. :) Da toget kom var vi klare med flagg og finstas på. Videre gikk turen til naboøya (hvor vi vurderer å bygge hus) for leker på skolen - for siste gang ettersom skolen legges ned fra høsten av. Litt trist, men vi er glad vi fikk med oss denne siste spesielle markeringen. Lekene blir aldri feil: potetløp, sekkehopp, kaste på blink, stylter - og så fiskedam til slutt. Etterpå ble det pølser og is, grilling hos Besta, og mer is! M var så fornøyd da hun la seg, "Mamma, i dag har jeg spist TRE is!" Så dagen var absolutt en suksess. Håper du hadde en fin feiring, og at du har en bra uke! 

For meg er det jobb-jobb-jobb for tiden, pluss en håndballskade som jeg var redd var en brist i ankelen, men de kunne ikke se noe på røntgen. Så forhåpentligvis bare en kraftig forstuelse som skal bli bra etterhvert! Men fire dager med en ubrukbar fot og to døgn med krykker er ikke veldig effektivt når man er tobarnsmor og har masse å gjøre! Heldigvis har jeg en flink og tålmodig mann som har vært en super husfar den siste uken. :) 
_____

Photos from the celebration of Norways constitution day! :) Hope you are having a great week!  

torsdag 16. mai 2013

SNART 17. MAI


Litt inspirasjon til 17. mai forberedelser - muffins i rødt, hvitt og blått! Selvskrevne farger på nasjonaldagen for meg. Hvitveis er en herlig vårblomst som frisker opp på bordet, så disse skal det plukkes flere av i kveld. Hos oss er nemlig ikke så mye klart til den store dagen, men vi satser på vi får gjort mye i kveld, og at dagen blir fin uansett! :)

Flaggrekke, kakeflagg og liten glassvase fra Søstrene Grenes, muffinsformer fra Cacas. Kakepynt fra Panduro og servietter fra Plantasjen. Serveringsfjøl fra loppemarked. 

Vil du ha mer inspirasjon har jeg et lite Pinterest-brett med 17. mai-ideer som du finner her

lørdag 11. mai 2013

KLISTREMERKER



Har du vært innom bloggen min tidligere har du kanskje sett klistremerkene jeg har brukt for eksempel til bursdager? Nå ligger det noen pakker av slike klistremerker i Epla-butikken min. Kanskje du vil bruke til en bursdag eller feiring hos deg? Jeg har pakker med ti klistremerker, se fargeutvalget her! Er det interesse for dette, kommer det nok flere design i fremtiden, både farger og motiv. 



Håper du har en fin helg! Vi har jobbet i hagen i dag og gjort litt våropprydding, luking og planting. Deilig å ha gjort, så nå skal vi slappe av på sofaen med god samvittighet! I morgen venter litt søndagsjobb, og forberedelse til Londontur og kurs med jobben for min del. Blir en helt grei uke tror jeg.. :) 

fredag 10. mai 2013

TRAVLE DAGER


Når dagene er tavle, nettene for korte og blogginnleggene blir få - da kan du finne hyppigere oppdateringer på Instagram @kikkisplanet. Følg meg der om du vil! :) Er du på IG, så legg gjerne igjen brukernavnet ditt her, så skal jeg ta en tur innom profilen din! Ønsker deg en god helg!
         

When my days are busy, the night is too short and the blog updates are few - you can get updates for me at Instagram @kikkisplanet. Follow me if you like! Do you have an IG-account? Please leave your username, and I will check out your profile! Wishing you a great weekend! 

fredag 3. mai 2013

PANNEKAKER









Populær middag hos de små her i huset, det er pannekaker. Sjeldent vi lager det, men da blir det ekstra stas når det først serveres. Tilbehøret hos oss er som oftest tomatsuppe, og alltid stekt skinke. Siden halve familien har cøliaki, så er pannekakene glutenfrie - og jeg tror ingen vil kjenne forskjell fra vanlige. Her spiser vi i alle fall glutenfrie pannekaker alle fire! 

Oppskriften er som følger: 

4 egg
9 dl melk (ris- eller soyamelk kan også brukes)
6 dl glutenfri melmiks (fin eller grov)
4 ts sukker
1/4 ts salt

1. Visp sammen alle eggene med ca 3 dl melk. 
2. Hell i melmiksen og fortsett å vispe. Bland i litt og litt av resten av melken når det begynner å bli godt blandet. Ha i sukker og salt til slutt. 
3. La røren svelle ca 10 minutter så den tykner litt. 
4.Varm opp stekepannen og ta i litt smør så ikke pannekakene setter seg fast. Dette er viktigst med den første pannekaken, men jeg gjør det innimellom på de neste også.
5. Stek tynne pannekaker i middels varm panne. 

Mai måned betyr konfirmasjonstid, så i morgen er vi klare for å feire at en nevø er "nesten voksen" som Milly sier. Håper du får en fin helg, og at været blir så bra at våren kan nytes for fullt! 
           

My recipe for gluten free pancakes - a favorite for the kids! Half of us have coeliac disease, but we all eat these pancakes - I don't think you can taste the difference from regular pancakes. :)