søndag 30. november 2014

1. SØNDAG I ADVENT


Foto: Stylizimo
Tenk - nå er den her! Første søndag i advent! Jeg har gledet meg til jul en stund allerede, og nå begynner nedtellingen for alvor! Jeg har planer om en enkel julekalender på bloggen i år, med litt tips til innpakning, gratis nedlastinger og god julestemning, så i morgen kommer første desemberpost! 
Hos oss er alt litt kaos om dagen: Vi har flyttet ut av vårt gamle hus, og alle tingene våre står i vårt nybygde hus, men vi kan ikke bo der ennå fordi vi mangler trapp, elektrisitet og de siste rørleggerarbeidene. Forhåpentligvis blir alt dette ferdig i løpet av den kommende uken, så vi kan flytte inn i det nye huset! Vi er så heldige at vi har gode venner med masse hjerterom og husrom som vi kan bo hos noen dager frem til vi kan flytte hjem, det er vi så takknemlige for! 
Håper du har hatt en god helg, og en fin første søndag i advent! 

torsdag 20. november 2014

BILDER FRA HUSET


Innom en kjapp tur for å vise litt av fremgangen i huset! Her har barnerommene fått første strøk med maling, og kjøkkenet er på vei opp! Minstemann sitt rom har fått en sort vegg, og skal få tøffe plakater med superhelter, mens skolejenta har fått en sprek "skråvegg" med rosa/lilla farge. Mye som skjer, og mye som skal gjøres om dagen, gleder meg til å vise mer! :)

torsdag 13. november 2014

FROST-FEST // FROZEN PARTY


I starten av november hadde vi Frost-party for skolejenta vår sammen med alle jentene i klassen. Jeg må skrive som flinke Diana: "Dette er ikke et jeg er supermamma og lager fine bursdager-innlegg. Dette er et Åh jeg elsker å lage selskaper og griper hver sjans jeg får til å gjøre det!" :) 
Jeg elsker å pynte og ordne til fest, men samtidig gjøre det enkelt og bruke det vi har. Engnangstallerknene og kopper kjøpte jeg på Lagerhaus i fjor sommer, og de passet fint å bruke nå. For å få med litt "Frost" printet jeg ut bilder av Anna og Elsa funnet på nettet, og festet sammen med enkle hvite servietter fra matbutikken. Jeg og bursdagsjenta har klippet ut snøkrystaller av A4-papir og hengt opp i taket som pynt. Kjempekoselig å holde på med slike forberedelser sammen! Noen blå ballonger er fester med sytråd fra taket, så det ser ut som de svever. Jeg klippet ut sølv-kyssemunner til hver gjest, og de var morsomme å holde på med mens jentene ventet på å få servert mat.
Jeg kjøpte enkel, billig, hvit metervare med "nervøs fløyel" fra Jysk og brukte som duk. Det skal jeg definitivt gjøre igjen ved senere bursdager, de har mange farger, og stoffet kan vaskes på 40 grader, noe vi måtte gjøre mellom hvert selskap vi hadde - kjempepraktisk. :) 
Fra skogen hentet jeg inn noen kvister som dekorasjon på bordet, sammen med turkise og hvite lys. 
Til kaken hadde jeg bestilt små Frost-figurer som skulle stå oppå, men de kom ikke fram i tide (og har fortsatt ikke kommet!) så da måtte jeg fikse min egen løsning sånn i siste liten. :) Printet ut figurer fra nett (Olaf måtte jo selfølgelig også få være med her), klippet rundt, festet på tannpirker og stakk ned i kaken. Bokstaver og snøkrystaller har jeg stukket ut i ferdig kjøpt fondant. En morsom ting var å lage isfjellene som står bak figurene på kaken! Smeltet sukker, vann og "corn syrup" (helt blank sirup) til det holdt 150 grader, tilsatte farge og lot det stivne på et brett med bakepapir. Så var det bare å knekke da det var stivnet, og stikke ned i kaken. 
Geleen lot jeg også stivne i langpanne-form (hadde bittelitt blåfarge i Kiwi-gele) før jeg skar ut firkanter og stablet på et fat. Veldig enkelt, og en morsom måte å servere det på. I bursdagen spilte vi Frost-musikken utenfor huset da gjestene kom (pappa'n sin idé!), og bursdagsbarnet hadde fått Frost-kjole i gave som hun syns var gøy å ha på og vise frem til alle gjestene. Vi har rett og slett hatt en super feiring av en stolt seksåring! 
Håper noen av tipsene kan være til inspirasjon! 

søndag 9. november 2014

HØYDEPUNKTER FOR HØSTEN

 
#Sponset. Kikkis planet har et samarbeid med Netflix om jevnlig omtale av tjenesten, derfor merker jeg innlegget som sponset.

Når mørket kommer snikende tidligere og tidligere på ettermiddagen, er det fint å ha noen lyspunkter å se fram til på kveldstid syns jeg! Da er det koselig å krype under pleddet, med en god pute i ryggen, en varm kopp i hånden - og skru på favorittserien på TV. En nyhet i november er at du kan streame alle 10 sesonger: 236 episoder og 83 timer med FRIENDS på Netflix! Jeg tror jeg har sett veldig mange av de, men det er jo kjempegøy å kunne se den første episoden, og følge hele serien og alle hendelsene kronologisk! Syns i alle fall jeg da.. :) 

En annen favoritt er "Shrek - Forever after" det siste kapittelet i Shrek serien! Barna har likt de forrige veldig godt, så det blir gøy å se den siste også, med alle de søte små grønne babyene. Denne er tilgjengelig fra 14. november. 

En annen ting vi definitivt kommer til å se sammen med barna før jul er Veggietales - som kan streames fra den 26. november. Netflix skriver: Bli med inn i det usedvanlige og morsomme huset til tomaten Bob, agurken Lasse og alle grønnsaksvennene deres og syng med til nye lettlærte sanger hver episode. Denne pedagogiske serien er perfekt for familier med små barn og for alle som er glad i "grønnsaksblanding". :)

Har du noen favorittserier der du har sett alle episodene og sesongene? Eller noen faste favoritter som du bare MÅ se før hver jul? 

fredag 7. november 2014

BARE TILSETT ANLEDNING


Norske interiørblogger har en utfordring i samarbeid med Diplom Is i november, med tema "bare tilsett anledning". For meg er det ca. alltid rett anledning for is, men i dag har vi en ekstra grunn til å feire, vi har nemlig overtatt nøklene til huset vårt - hurraaa! Det er på langt nær ferdig, men nå får vi lov til å komme inn å gjøre det som vi skal gjøre før vi skal flytte inn. Om bare noen få uker er vi på plass i NYTT hus - innen 1. desember er vi der! Det ble ikke noen feiring rett etter overtagelsen, så det spørs om jeg får sette frem litt is etter middagen i kveld og juble litt da. :) Sammen med et par kakepops fra bursdagsfeiringen forrige helg er jo stemningen satt. 
Se flere fristende bidrag i utfordringen her

For ordens skyld (jeg vet noen har stilt spørsmål rundt dette): Jeg er ikke sponset av Diplom Is, men har kjøpt isen av egen vilje og egne penger i butikken. :) 

mandag 3. november 2014

FRAME BY LASSEN // konkurranse


By Lassen er en produsent mange som er opptatt av interiør har hørt om. Jeg har selv flere produkter derfra som jeg er veldig fornøyde med og som blir masse brukt, både en liten Frame, puten Flow og Kubus bowl. Derfor vil jeg tipse dere om dette: By Lassen har en pågående konkurranse, der du kan vinne Frame-reoler til en verdi av 15000 kroner! Alt du trenger å gjøre er å lage et drømmeoppsett av Frame-produkter, og dele de på Instagram eller Facebook med #myFramebyLassen. På de to nederste bildene har jeg satt opp et oppsett som jeg gjerne kunne tenke meg i vår nye gang - super oppbevaring som ser råbra ut! Jeg syns også det er veldig praktisk at man kan utvide samlingen etter behov og ønsker etterhvert. Klikk her for å lese mer om konkurransen!