søndag 26. april 2015

JENTEROM


Nytt interiørinnlegg i dag! :) Endelig har jeg fått tatt noen flere interiørbilder her hjemme, av jenterommet! Eldstejenta har fått det største av barnerommene, ettersom hun kanskje kommer til å dele rom med lillesøster etterhvert. Noe gjenstår å gjøre på dette rommet også, som for eksempel gulvlister, men jeg klarte ikke vente lenger med å vise bilder herfra! :) 

Det er en god blanding av gammelt og nytt på dette rommet. Sengen, sengehimmelen og reolen under vinduet er fra IKEA. Skuffeseksjonen og den rosa stolen er gamle møbler som jeg har pusset opp. Det rosa skapet og den lille kaninlampen er kjøpt på butikken 13tretten.   Dukkehuset har Bestefar laget spesielt til jenta vår - finnes ikke maken i verden! Du kan se mer av dukkehuset i et gammelt innlegg her

Vi har holdt veggene helt hvite (fargen heter klassisk hvit) bortsett fra et lilla felt i hjørnet - vi er veldig fornøyde med slik det ble! Ideen fikk jeg fra et bilde jeg fant på Pinterest, se inspirasjonsinnlegget herPasselig lekent for et barnerom syns vi!

torsdag 23. april 2015

MINIONS PARTY


For noen uker siden fylte mellomstemann 5 år! Han ønsket seg Minionsparty, så da ble det selvfølgelig det! :) Bursdagsbarnet hadde tidligere vært innom at han kanskje ønsket seg Ninjago-bursdag, men jeg syns det var kult at han bestemte seg for Minions, de er jo så morsomme!

Jeg syns det er kjempegøy å ordne til fest! Ikke fordi jeg er "supermamma", men fordi jeg trives med å gjøre det! Og jeg liker å prøve å gjøre det så billig som mulig, og tipse andre om gode, og rimelige bursdagsideer. :) 

Jeg bestilte det meste til bursdagen på nettet for en billig penge, rimeligere enn om jeg skulle handlet i butikk her i Norge. Og bursdagsgutten syns var kjempestas og få pakker i posten med diverse til selskapet sitt! Det samme med da jeg viste han invitasjonene jeg hadde laget, og noen enkle brusetiketter - han brøt ut: "TUSEN takk mamma! I love you mamma!" Er ingen sak å ordne til bursdag med en så takknemlig gutt! :D

Jeg har funnet masse gratis minions-ressurser på denne siden, alt fra øyne til å printe ut, mønsterpapir og minions-penger! Så skal du ha en slik bursdag anbefaler jeg deg å sjekke ut halegrafx.com! Siden har også masse annet gratis til ulike tema, både Thomas tog, Angry birds, Frost og Hello Kitty. Papptallerkner, servietter og ballonger fra selgeren ed1835 på Ebay. Anbefales - har allerede bestilt her til neste festlighet også! Mer om det senere. :) 

Kaken måtte selvfølgelig bli en Minions-figur! Laget en langpannekake fra Toro, glasur og marshmallowfondant etter oppskrift fra Cacas. Laget også "Minions-muffins" som du kan skimte i bakrunnen på det nederste bildet. En kjempegøy bursdagsfest ble det med 22 gutter og jenter! 

onsdag 15. april 2015

DRØMME SEG BORT

#Sponset. Sengetøyet i innlegget er sponset av By BRORSON


Det blir en god blanding av blogginnlegg for tiden, med både hverdag, babynytt og interiør. I dag blir det interiør-innlegg. :) Jeg har vært så heldig å få prøve et sengesett fra merket By BRORSON. Jeg fikk vasket det så snart jeg fikk det i hus, tromlet det i en fei (selv om jeg egentlig tror man ikke skulle det? Uansett holdt det seg kjempefint og veldig mykt), og fikk byttet på sengen vår. Jeg skal innrømme at jeg ikke er kravstor på dyne- og putetrekk, jeg sover godt uansett farge, krepp eller sateng, frotté eller vanlig. Men jeg må si: dette er nok det lekreste sengetøyet vi har hatt i hus! Så deilig og hvitt 'a gitt! :)

Store putetrekk, vi snakker hotell-standard vil jeg påstå, og designet som heter "Game and Feathers" syns jeg er veldig fint.

Vi mangler litt på å få soverommet ferdig, blant annet gardiner som vi begynner å merke veldig behovet for. Det er jo sprell lyst kl 06, når barna ofte kommer inn til oss, og da er det jo ikke sjangs til å lure de med at det fortsatt et natt.. ;) 

Sengegavl har jeg ønsket meg lenge, før vi flyttet hit også, men vi får se når det kommer på plass. Nå har jeg hengt opp fine plakater som jeg har funnet til gratis nedlasting på nett. Jeg har lyst til å lage sengegavl selv, men det er ikke førsteprioritet på lista. :) Så enn så lenge så får det være som deg er. Nå har vi i alle fall stiiilig sengetøy å drømme oss bort i! 

Litt babynytt til slutt: Det går SÅ mye bedre med Mia nå! De siste dagene har hun sovnet flere ganger alene i egen seng (som vi har hevet hodeenden på) og hun er så blid og fornøyd som det går an! Vi er så lettet og glade for at hun har det så bra nå! Hun sovner også i egen seng på kvelden, ca kl 20, og sover til morgenen, bare avbrutt av et par måltider i løpet av natten. Hurra! Vi satser på at denne gode trenden fortsetter! 

søndag 12. april 2015

FREMGANG


Kontrollen på sykehuset i går med tanke på Mias vekt og mulig refluks gikk veldig fint - heldigvis! Legen der syns Mia hadde en god utvikling, - hun smilte, pratet og strålte som ei sol da vi var der. :) 
Legen syns ikke vektkurven var urovekkende - og det er jo supert for en bekymret mor å høre! Da vi i tillegg fortalte at ting hadde blitt litt bedre de siste ukene syns han vi skulle avvente videre utredning. Og det er vi glade for! Godt å slippe ubehagelige undersøkelser når ting er på vei oppover. Han sa vi kunne gi litt Gaviscon som fås reseptfritt på apoteket for å se om det kunne hjelpe, eventuelt kunne jeg kutte ut melk i min diett for å se om det hadde noen sammenheng. Vi er uansett glade for god oppfølging og for at det går bedre med Mia! 

Måtte vise dette søte settet som Mia fikk i gave fra kollegaene på jobben min! Så søt kanin på bodyen, og nusselig hårbånd som fulgte med! Og rysjene på buksa da - jeg er ikke så veldig opptatt av å pynte gulljenta vår - men denne syns jeg er både passelig praktisk og veldig fin! :) 

fredag 10. april 2015

NYTT KJØKKEN

Hverdagen tok oss jammen med storm - denne uken har bare flydd avgårde! Deilig vårvær har vi hatt, så i morgen må vi ut å kjøpe joggesko til barna. :)
  
 
Før påske fikk jeg tatt noen bilder av kjøkkenet vårt som jeg tenkte jeg skulle vise! Vi er så fornøyde med sånn det har blitt, vi liker kontrasten mellom det sorte og hvite, og at det ikke er noen overskap.


Til venstre for der disse bildene er tatt har vi en vegg med hvite høyskap og integrert kjøleskap og fryseskap pluss ovn og dampovn/mikro. Får legge ut bilde av det senere! Kjøkkenet har masse benkeplass, og vi har en ekstra bred benkeplate ut mot spisebordet der barna kan sitte å gjøre lekser for eksempel. Tipp topp! Vi er veldig fornøyde med at det er en så åpen løsning, koselig å kunne være sosial med gjester når man lager mat. Kjøkkenet er fra IKEA. De sorte frontene heter Tingsryd og de hvite vi har på høtskapene er Veddinge hvit. Benkeplaten er også IKEA sin som de kaller "Personlig" og er tilpasset på mål. Gulvet er fra Timberwise - et fantastisk miljøvennlig gulv uten skadelig avgassning som jeg var så heldig å vinne i en konkurranse på Instagram. Helt fantastisk å gå på, med en nydelig tekstur. 

Forresten så gikk ikke vektkontrollen på onsdag sånn kjempetopp, vi ville gjerne at hun skulle gått opp mer enn hun har gjort. Derfor har vi i dag time til utredning på sykehuset for Mia. Gruer meg til om vi må ta masse ekle undersøkelser etterhvert, men det blir godt å få snakket med dyktige leger, og vi er veldig takknemlig for at vi blir godt fulgt opp! Det blir spennende å høre hva de sier om veien videre der for lille gullet vårt. 

søndag 5. april 2015

PÅSKEINSPIRASJON PASTELL


Kilder: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Håper du har en fin påske? I dag har vi tatt turen hjemover fra en fantastisk påske hos svigerfamilien. Deilig å være borte, deilig å komme hjem! :) Barna var supergreie i bilen, selv om det ble en litt lengre tur pga kø. Vi måtte stoppe én gang for å gi minstemor mat, men ellers sov hun stort sett hele turen. Vi koste oss både med full musikk (Frost, MGP jr og Minions-sanger), Albert Åberg på lydbok, litt godis, og mye bokstav-gjetteleker og "føstemann-til-å-se-..."-leker. 

I morgen har vi ikke mange planer, tenker bare å ta oss en liten tur i nærområdet her, kanskje en liten piknik siden barne syns det er så stas. Så skal vi på middag sammen med min familie hos Besta, det blir koselig.
Legger ut siste rest av påskeinspirasjon i dag. Jeg syns Pinterest er et fint sted å finne inspirasjon, både til påske og andre ting! Jeg har mange "oppslagstavler" der, alt fra interiør, til fototips, oppskrifter, trening, klær og hårfrisyrer. Du finner alle mine brett ved å klikke her. Bruker du Pinterest for å hente inspirasjon? Håper du har hatt en fin påskehelg, og at andre påskedag også blir en god dag! 

fredag 3. april 2015

PÅSKELUNSJ


Gult er en herlig påskefarge syns jeg, det skal liksom være litt gult i påsken hos oss. :) Nå nyter vi late dager hos Farmor og Farfar! Vi har bare tatt det med ro og slappet av. Barna har fått vært ute og lekt litt, både med ball, på lekeplass og i akebakken. Vi har også snakket om hvorfor vi feirer påske, og sett på denne animasjonsfilmen som forklarer påskebudskapet på en forståelig måte for barn. Et godt utgangspunkt for å snakke sammen syns jeg. Filmen er laget for Superblink.no, som er en kristen medieklubb for barn. 

Mia har sovet gode strekk for seg selv i vognen eller i egen seng, så det har blitt mye bedre de siste dagene! Vi har avtale om ny veiing på onsdag etter påske, så det blir spennende å se utviklingen da.

I morgen har vi planer om en tur til Trysil! Det går rykter om at svoger og svigerinne har laget ski-rebusløp for barna der oppe, så det blir stor stas! Mia har vært veldig grei å ha med på litt lengre bilturer, så vi drar opp alle sammen.  

Ellers har jeg (endelig) kommet meg på Snapchat! Søk opp "kikkisplanet" om du vil følge meg der og se hverdagsglimt fra oss i påsken! :)