søndag 31. mai 2015

HJEMMELAGDE FISKEPINNER

Håper du har hatt en fin helg! Vi har hatt det kjekt med mye besøk av både små og store venner og venninner. :) Her om dagen prøvde jeg meg på hjemmelagde fiskepinner for første gang, og jeg syns det var rågodt, om jeg må si det selv! :D Mye mindre salt enn i vanlige fiskepinner, og rett og slett ren fisk med smuler på. :D Jeg var veldig spent på prosessen, hvor vrient det var å lage og hvor klissete det kom til å bli, men det gikk over all forventning! Litt forberedelse med ingrediensene, ellers var det fort gjort.



Jeg leste flere ulike oppskrifter, og her har jeg kommet frem til min egen variant. 

Ca 1 dl mel 
Litt salt og pepper
1 egg 
2 ss melk 
2 dl knust kjeks 
(Jeg brukte både glutenfritt mel og kjeks) 
Torskefilet, jeg kjøpte frosne filter som jeg lot tine på forhånd. 

Bland mel, salt og pepper i en bred skål. Jeg brukte dyptallerkner. 

Pisk sammen egg og melk i en annen dyp skål. 

Legg den knuste kjeksen i en tredje.

Og det er nå moroa begynner - det er bare å dyppe i vei! :) Først i melblandingen, så i egg+melk og til slutt smulene.

Fiskepinnene stekes i smør i en varm stekepanne. Og jeg kan love den at smaken er HELT annerledes enn kjøpe-fiskepinner - på en veldig positiv måte. :) 

PS: Husk at du fortsatt kan melde deg på i konkurransen om å vinne kaffemaskin! Fristen går ut i morgen. Klikk deg inn her og legg igjen en kommentar! :) 

fredag 29. mai 2015

MÅ BARE HA DET?

Er du en av de som bare MÅ ha kaffe for å få dagen til å starte? Klikk deg inn her, legg igjen en kommentar og du kan vinne kaffemaskinen Tassimo Vivy! Konkurransen avsluttes på mandag - så du må være rask! :) Jeg er ikke en kaffeperson, så det fine med denne maskinen er at den kan lage så mye mer! Både te, latte og deilig varm sjokolade!



Bildene i dag har jeg rett og slett funnet via Pinterest - var det ikke kul kaffe-ring
Kilder: 1 / 2 / 3

fredag 22. mai 2015

VINN KAFFEMASKIN!

#Sponset. Kaffemaskinen er sponset. 

Jeg har vært å heldig å få prøve kaffemaskinen Tassimo Vivy fra Bosch. 
Og det beste av alt - du kan vinne en til deg selv! :) Sjekk hvordan lengre ned i innlegget! 

Vi har en kaffemaskin fra før, men den lager kun kaffe, og denne Tassimo Vivy kan så mye mer! Siden jeg ikke er veldig glad i kaffe gledet jeg meg virkelig til å prøve, spesielt nyheten Freia Regia kakao. Man kan i tillegg få kjøpt både te, cappuchino, latte og andre "spesialdrikker".
Tassimo har noe som heter Intellibrew som gjør at maskinen scanner en kode på hver kapsel, som gjør at den vet nøyaktig hvor mye vann som skal brukes, og hvor varmt det skal være, og hvor lang tid den skal bruke. Fancy, ikke sant?


Det positive med maskinen er at den er lett å bruke når du har fått koblet den opp, bare putt kapselen på plass, og trykk på knappen. Den sier til og med i fra når du må fylle på vann på tanken. Den tar liten plass på kjøkkenbenken, og trenger ingen tid til oppvarming når du skrur den på. Så om du tror denne kan være noe for deg er alt du trenger å gjøre å legge igjen en kommentar under innlegget på Kikkis planet side på Facebook! Du kan lese mer om kaffemaskinen her, og se de forskjellige kapslene her.

torsdag 21. mai 2015

SÅNN "SIDEN SIST"


Plutselig blir det lenge mellom innleggene her. Hverdagene flyr forbi, som de gjør for de fleste! Dagene fylles fort opp med tre små barn, det er travlet, men også utrolig rikt! Storesøsknene elsker Mia, og de får fortsatt ikke nok av henne. De syns det er kjempestas å holde, kose og leke - og nå som hun har begynt å gi respons tilbake er dét også veldig moro selvfølgelig! Hun er heldig som blir overøst med kjærlighet fra alle kanter.

Vi har fortsatt noen utfordringer med lille snuppa. Hun går ikke nok opp i vekt med tanke på vekstkurvene i forhold til alder, og er ikke veldig interessert i mat. Hun er småspist rett og slett, er plaget med mye luft/gulp/raping og vil ikke ha ekstra mat fra flaske. Hverken det jeg pumper ut (det har ikke stått på mengden hos meg som jeg har vært redd for), heller ikke morsmelskerstatning. Jeg har prøvd både de nye flaskene fra Medela der babyen må suge for å få ut melk, vanlige flasker der melken nærmest renner av seg selv, og koppmating. Hun har ikke villet ha noen av delene. Hun er nå 3 og en halv måned og vi har begynt å gi smaksprøver på grøt. De anbefaler jo ikke grøt før etter fylt fire måneder nå, men jeg har rett og slett følt at jeg ikke har hatt noe annet valg. Heldigvis liker hun grøt og tilvenningen har gått veldig bra, hun har ikke fått problemer med magen. Så det er vi lettet over og glade for!! Snakket med helsesøster forrige uke, og hun syns vi skulle fortsette som vi gjør. Hun har altså ikke gått ned i vekt, men bare ikke nok opp i vekt i forhold til "normalen", eller det som er ønskelig. Så vi er til kontroll hver andre uke, og har vært på sykehuset og snakket med barnelege tidligere, og vi har vært hos ammehjelper og ammespesialist. Det at hun ikke har villet spise så mye har føltes veldig tungt for meg, ettersom det føles som min "jobb". Det har også gjort at jeg har vært mye hjemme, jeg har ikke hatt overskudd til å dra ut på så mye, fordi det har vært viktig for Mia å ha ro rundt måltider og mye fokus på få henne til å spise godt. Men vi håper på bedre tider fremover! Og det aller viktigste er selvfølgelig at lille gulljenta vår har det bra, og det har hun. Mia er fornøyd, smiler, gråter sjeldent, prater, ler, er våken og oppvakt og hun har vokst som normalt i lengden. Så håper vi vekten også kommer etter snart, så vi slipper å bekymre oss så mye for det i alle fall! :)

torsdag 7. mai 2015

HJEMMELAGET GAVEPAPIR


Jeg syns det er koselig å ha med en liten oppmerksomhet når vi er bedt bort til andre, for eksempel på middag. En bukett med blomster er en klassiker, og jeg fikk lyst til å gjøre noe ekstra ut av innpakningen. Mens barna holdt på med vannmaling, fant jeg fram litt gråpapir, og laget mitt eget innpakningspapir. Lett som en plett! Jeg målte størrelsen på arket så det passet til blomstene på forhånd. Jeg valgte å bruke bare hvit maling, og laget store prikker på det ene arket, og små hjerter på det andre. En blå sløyfe hadde jeg liggende, som jeg knøt rundt blomstene til slutt. En koselig gave å ha med seg på besøk! 

mandag 4. mai 2015

UTEOMRÅDE INSPIRASJON

Vi er i tenkeboksen når det gjelder uteområde om dagen! Veldig i tenkeboksen. Det vil si, vi er ikke helt sikre på hva vi skal gå for. Vi har ideer på hva vi vil ha, men jeg syns det er vanskelig å se for seg hvordan det vil bli. Vi ønsker å dele opp litt og ikke bare ha en hel gressplen utrnfor huset her. Vi skal ha en treplatting, og noen steinheller men vet liksom ikke helt hvor stort, eller hvordan vi skal dele det opp. Her er noen sommerlige inspirasjonsbilder! :)
 
Å plante i krukker høres smart ut for oss! Så kan man flytte litt rundt på de, og det må jo bli  mindre ugress håper jeg? Ønsker meg et slikt tre! Kilde

 
Denne plattingen syns jeg var fin, med litt ulike nivåer. Og FOR en utsikt da! :) Kilde.

 
Koselig krok på terrassen - smart å bruke veggen til blomsterkasser og litt pynt som denne stråhatten. Kilde

 
Mellom husene håper vi å få til noe slikt, i allefall steinheller på grus som her. Syns dette bildet var så koselig! Smart å gjøre noe ekstra ut av et slikt "gjennomgangsområde" som her. Kilde

Vi har ikke så grønne fingre noen av oss, men slike kasser ser så praktiske ut! Så har man litt mer oversikt og kontroll vil jeg tro. Kilde

Se gjerne flere inspirasjonsbilder på min Pinterest-tavle med uteinspirasjon

fredag 1. mai 2015

TIPS TIL BARNEDÅP

..Eller navnefest - eller barnevelsignelse om du vil. :) Vi skal ha sistnevnte, og jeg har begynt å planlegge litt allerede. Jeg elsker jo å ordne til fest! Så jeg tenkte jeg skulle vise litt inspirasjon og tips til hvordan man kan orde til en slik fest! Det er jo en høytidelig dag synes jeg, der man samler familie, slekt og venner for å feire et nytt mirakel! 

Enkel og fin dekor! Heng opp små bilder av hovedpersonen, gjerne i farger som passer til den andre pynten. Det er fint å velge samme farger eller fargetoner på flere ting du pynter med, som servietter og lys. Kilde.
 
 
Billig dekor om du skal ha mange tilbords. Spar på noen syltetøyglass, kjøp metervare med blondesløyfe på en sybutikk og fest på glassene med limpistol eller tape. Kilde.


 
Jeg syns disse kjeksene er så søte! Her kan du velge form etter hva som passer. Jeg tror kjeksene heter "Sugar cookies" på engelsk, jeg har brukt denne glutenfrie oppskriften. Her kan du se hvordan du kan "fylle" kakene med glasur. Kilde


 
Girlander som er enkle å lage hvis du har kreppapir i strimler. Jeg har kjøpt mine på Ebay for en billig penge. Bilde og oppskrift på girlander funnet her


 
En annen enkel dekor er å henge opp små klær fra den første tiden. Her kan du også velge farger som passer med andre ting du har valgt til festen. Kilde



Papirgirlander som er enkelt å lage selv, eller du kan kjøpe f.eks. her. Klipp ut sirkler i ønsket farge, og sy enkelt over med symaskin mens du drar ut litt tråd mellom hver sirkel. 



Mer billig dekor er å ta vare på gamle hermetikkbokser og fjerne etiketten, så kan de brukes både til blomstervaser eller oppbevaring av bestikk. Kilde.

Håper du fikk noen gode tips! Vil du ha flere tips kan du se på min tavle på Pinterest. Se også mine andre bursdagsinnlegg. :)