lørdag 31. oktober 2015

HAPPY HALLOWEEN


 
 I dag gleder barna seg stort til godteri-fest! Vi skal feire dagen på HalloVenn her vi bor, så det blir masse morsomme leker, oppgaver og utfordringer, og ikke minst nærmest ubegrenset med godteri! Jeg må innrømme dette: Jeg er ikke så veldig begeistret for de verste Halloween-kostymene og dekoren (les: zombier, seriemordere, spøkelser, gjenferd, "avkappede hender" til lysestaker og skjelett med blinkende øyne og skumle lyder), så da føles det veldig trygt å ta de med til et sted der jeg vet det ikke blir noen skumle masker, det er lyst, varmt og koselig og uendelig mye å finne på for de små. Så kan de få kle seg ut så skummelt som de bare vil når de har blitt litt større, skal vi si ca 16 år gamle? ;) Vi har vært på HalloVenn flere ganger tidligere, og vet at barna syns det er kjempegøy der. Så vi gleder oss alle sammen! 
 

Forrige helg laget vi disse søte flaggermus-eskene som vi kan bruke å oppbevare godteri i. Alt du trenger er et par gaveesker i passelig størrelse, noen morsomme øyne (du kan også tegne egne), litt papir i ulike farger, og lim for å feste på boksen. 


 Håper du får en super kveld! Følg meg på snap så får du se kostymene våre! :)

onsdag 28. oktober 2015

GØTEBORG

Innlegget er skrevet i samarbeid med Visit Sweden, reise og opphold er sponset. 


I helgen var vi så heldige å få reise til Gøteborg i samarbeid med Visit Sweden! Vi kjørte hjemmefra på fredag ettermiddag og kom frem til Gothia Towers på kvelden. FOR en beliggenhet på det hotellet! Rett over gaten for Liseberg, man kan ikke bo bedre om man skal i parken, så det er allerede bestemt til neste gang vi skal dit! Vi bodde på et familierom med utsikt rett mot parken, og det satte ikke noen demper på forventningene til de små da vi kom og fikk se utsikten!


Se på den søte astonauten da! *smelt*

Som en familie på fem på samme rom, så våkner jo alle når én våkner. Så etter en tidlig frokost stakk vi bort på Universeum, som ligger bare et steinkast fra hotellet. Her har de samlet masse spennende dyr, natur, teknikk og eksperimenter på ett sted. Så her finner du virkelig noe for enhver smak! Barna var i fyr og flamme over alt de kunne se, prøve og oppdage. Hele Universeum var pyntet til Halloween, og det var "skumle" eksperimenter man kunne se og være med på. Til og med fiskene i de store akvariene hadde fått besøk av masse gresskar!


Kule eksperimenter, "slime-time", flaggermusverksted og mye mer!



Etter at vi hadde sett mye på Universeum (for vi rakk definitivt ikke over alt på én formiddag!) ruslet vi bort til Liseberg. Der møtte vi et hav av gresskar, fugleskremselpynt, til og med parkering for heksekoster! Veldig gjennomført og veldig stilig! Vi hadde det kjekt med karuseller og opplevelser, og gledet oss til godteriregn som stod på programmet. Vi troppet opp i kaninland, spente og forventningsfulle, men det kom nok litt flere folk enn de hadde kalkulert med! For det var langt i fra godteri nok til alle som hadde kommet. Jeg vil anslå maks til de 40 nærmeste, mens det var sikkert over fem ganger så mange som hadde dukket opp. Barna ble selvfølgelig veldig skuffet, men vi lovte å kjøpe eget godteri etterpå, og da var de like blide igjen. :)


Topp stemning i Liseberg!

Vi var spente på hvor skummelt det ville være for våre barn på fem og sju. Kaninlandet, som er en egen del av parken for de minste, skulle være trygt hele kvelden. Vi hadde på forhånd lest at det skulle være trygt frem til kl 17, men at på det klokkeslettet skulle det ringe i kirkeklokker og at stemningen skulle endre seg ellers i parken. Vi stod i kø på siste attraksjon, utenfor Kaninlandet, og klokken nærmet seg 17. Min mann og jeg så på hverandre med usikre blikk - skulle vi bare gå ut nå, før klokken slår fem? Men barna ville jo ha med seg en tur med pariserhjulet, som vi hadde spart til sist. Så vi tok sjansen, og det gikk knirkefritt, heldigvis! Vi gikk ikke tilbake da det hadde blitt mørkt, men da ser jeg for meg at stemningen hadde vært litt annerledes. Kl 17 ble det åpnet en egen del av parken som jeg har hørt i ettertid der stemningen var hakket mer intens. Her var det 11 års aldersgrense for å gå inn, der spøkelseshusene lå. Så for de som er tøffere enn meg (jeg er ikke veldig tøff altså), og de litt eldre barna som liker det skumle er nok dette helt topp.



Vi avsluttet park-dagen etter pariserhjulet, spiste middag på Kungstorget Restaurant i sentrum av Gøteborg, før vi dro og kjøpte lørdagsgodt og hadde en koselig lørdagskveld på hotellrommet. 

Liker du Halloween og vil ha en opplevelse utenom det vanlige, så anbefales virkelig turen til Liseberg disse dagene! De har åpent frem til og med 1. november før de stenger for sesongen.

torsdag 22. oktober 2015

5 FAVORITTER FOR GUTT 5-6 ÅR PÅ NETFLIX

#Sponset. Kikkis planet har et samarbeid med Netflix om jevnlig omtale av tjenesten, derfor merker jeg innlegget som sponset.

Gipsen er av og femåringen vår får endelig nyte gode dager i barnehagen med vennene sine! Han har såvidt begynt å tråkke på benet nå, og halter fortsatt, men han kommer seg rundt og får brukt benet mye! Det er veldig bra, og gjør at han får bygd opp musklene sine igjen. Så kommer haltingen til å gå over av seg selv får vi håpe.

I ukene Tobias har vært hjemme må jeg innrømme at det har blitt endel skjermtid på han. Mye mer enn vanlig, men det får være greit for en kort periode når han hverken fikk krabbe rundt eller sitte på gulvet for å leke i starten. Veldig takknemlig for Netflix i denne tiden for å si det sånn. Så derfor tenkte jeg å samle opp nettopp "mine beste tips til gutt på fem-seks år på Netflix"! :)



Larva: To nysgjerrige små larver og deres utfordringer her i livet. De undersøker mystiske objekter og andre skapninger som dumper ned i deres underjordiske verden. Korte snuter i hver episode, noe som kan være praktisk til tider. Den røde og gule larven sloss like mye mot hverandre som mot felles fiender der de bor. 

Zig & Sharko: Eller Sigve og Haifinn som de heter på norsk. Hvis jeg har forstått det rett så vil Sigve prøve å fange Havfruen Marina, mens Haifinn prøver å beskytte henne som best han kan. 

Ninjago: Handler om seks Lego-ninjaer som sloss mot noen slemme slanger. Haha - jeg merker at alle disse beskrivelsene blir mest min oppfatning av serien. Så ta beskrivelsene av innholdet med en klype salt.. :D 

Bernard: Er en klumsete isbjørn som klarer å være uheldig i så og si alt han prøver på. Både morsomt og litt "vondt" å se på. 

Masha og Mishka: Masha er en liten jente som er venner med den store bjørnen Mishka. Serien handler om deres eventyr sammen, til både fryd og underholdning for både store og små! Denne er nok min favoritt blant femåringen sine 5 utvalgte. 

onsdag 21. oktober 2015

NEDTELLING

#Sponset. Innlegget er skrevet i samarbeid med Visit Sweden, reise og opphold i Gøteborg er sponset. 

Her hos oss teller vi ned! Vi har mange ting å glede oss til den nærmeste tiden. Første høydepunkt er avreise til Gøteborg på fredag!! Barna teller for alvor ned, og har gjort det i flere dager allerede. Vi er så heldige å ha blitt invitert av Visit Sweden til en opplevelses-helg i Gøteborg! Vi skal gjøre mye gøy, blant annet en tur på Liseberg, og Halloween-feiring der! De har premiere på det til helgen, så det blir veldig spennende. 
 
Våre barn er jo fortsatt små, men vi har blitt lovet at det skal være "trygt" i Kaninlandet som er for de aller minste. I tillegg til Liseberg skal vi besøke Universeum, Albert Aabergs kulturhus, og forhåpentligvis mange andre gøye ting! 

Følg med på @kikkisplanet på Snap og Instagram i løpet av helgen! 

tirsdag 13. oktober 2015

I RYKK OG NAPP

Slik går bloggingen om dagen - nettopp som overskriften sier! Ønsket og lysten er der, men tiden strekker ikke til med alt som skal gjøres for en mamma til tre (og kone til én - haha!). Ikke har jeg fått trent på evigheter heller (det føles i alle fall sånn), men håper på bedre tider nå frem mot jul. Tenk 2016 er her om ca 12 uker! Mammapermisjonen min nærmer seg slutten med stormskritt, så det blir sikkert ikke noe mindre hektisk når jeg begynner i full jobb igjen. Men jeg gleder meg! Til å treffe gode kollegaer, og til å få jobbe kreativt hver dag. Så håper jeg å få tid til både trening og blogging i en hektisk hverdag. 


Siste bilde av gipsen før den ble fjernet! Som en typisk gips skal se ut, med fine hilsener og tegninger på. :)

Femåringen fikk fjernet gipsen for en ukes tid siden. Det var supert og ble feiret med jubelrop - og kake! Han får ikke til å tråkke på benet ennå, så vi har fått time til fysioterapaut for å se om vi kan få noen tips for å hjelpe han i gang, stakkar. Han hinker eller krabber rundt, og er mye mer mobil enn tidligere, men han savner jo så klart å gå på benet sitt som vanlig. I dag har han vært en tur i barnehagen alene for første gang på veldig lenge! Det ble et par timer bare, så han fikk kjenne litt på hvordan det var. Han storkoste seg, og alle vennene hans var hoppende glade for å se han! Han fikk prøve å sykle litt på en stor trehjulssykkel med vogn som de har der, og det gikk overraskende bra! Han lekte også litt i sandkassen og på huska, han kom seg til og med opp på egenhånd! Jeg tenker at det er flott trening for han, alle måter han får brukt benet sitt på, for å myke det opp. Smertene sitter i ankelleddet, etter å ha vært så mange uker i ro. I morgen skal han være i barnehagen fra morgenen av, og de skal ut på en liten tur i nærområdet. Jeg er selvfølgelig tilgjengelig hvis det skulle være noe, at han blir sliten, får vondt, eller bare vil hjem. Det blir spennende å se hvordan det går!