onsdag 28. desember 2016

NYTTÅRSINSPIRASJON


Borddekking / Kake / Photo booth / Sort bord / Negler / Stjernebord / Glass 

Jeg syns det er gøy med nyttårspynting - den éne dagen i året da man kan ta den helt ut med glitter og stasj! På alt fra negler til bordpynt! Jeg liker å prøve å begrense innkjøp, og heller bruke det jeg har i huset, og det skal jeg prøve denne gangen også. Litt har jeg kjøpt inn for en billig penge, for eksempel servietter og lys må man jo ha. Men duk, foto-props og annen dekor blir gjenbruk. 

Her har jeg samlet litt inspirasjon og tips til borddekking, pynt og annet morsomt. Hva med for eksempel ha en "foto-avdeling" med gøy tilbehør? Du kan laste ned å printe ut selv fra linken under bildene. Et annet tips som jeg har brukt mye er å navne glassene til hver enkelt gjest, i alle fall hvis det er mange gjester! Sparer mye forvirring, ekstra kjekt for de minste som kanskje ikke husker hvor de satte glasset sitt sist. Enkelt gjort med papirtape på glasset, eller med en stettring nederst på vinglasset. Blir nok siste variant hos oss i år, hvis du lurer på hva jeg mener kan du se en tidligere variant her.  

Håper du fant tips og inspirasjon i dette innlegget! 

mandag 26. desember 2016

DROP DEAD DIVA

#Sponset.
Kikkis planet har et langtidssamarbeid med Netflix om jevnlig omtale av tjenesten, derfor merker jeg dette innlegget som sponset.


 
Frokost (eller hvilket som helst måltid for den del) for seg selv er ingen selvfølge når man er gift og har tre barn. :D Men når jeg først får muligheten så må jeg innrømme at jeg har vært seriøst hektet på en serie - så hektet at jeg måtte se den til frokost.. En serie det nesten er litt flaut å innrømme at man er hektet på. Har du sett den så skjønner du kanskje hva jeg mener, har du ikke sett den så bør du sjekke den ut. ;) Til og med selveste Fotballfrue/Caroline Berg Eriksen ser på den. Serien jeg snakker om heter "Drop Dead Diva" - du finner den på Netflix! Jeg kan legge til at den mest sannsynlig passer best for den kvinnelige delen av befolkningen - hehe. 

Håper du har hatt en fin julefeiring og gode romjulsdager? Vi har hatt det så kjekt sammen disse dagene, både oss 5 i familien, og sammen med storfamilien. Besøk langveisfra, fra Qatar, og mye gjensynsglede hos fettere og kusiner. Masse tid til lek, godt vær innimellom og tid til å nyte å være utendørs. Og mange morsomme nye leker og aktiviteter! Jeg har vært dårlig til å ta bilder, så jeg får se hvor mye jule-innlegg det blir fremover. I morgen er det forsmak på hverdagen igjen, da jeg og mannen skal tilbake på jobb. Barna skal være hos Besta, så de får kjenne på feriefølelsen noen dager til. Håper du har fine dager disse siste i 2016, uansett om du er på jobb eller har ferie. :) 

onsdag 21. desember 2016

JULESTEMNING


Kilde 1  2  3  4

Har jeg nevnt at jeg er superfan av Pinterest? :D Jeg bruker det til alt. Bursdager, inspirasjon på jobb, tips til oppbevaring, oppussing og gjør-det-selv-prosjekter. Deler noen inspirasjonsbilder til jul funnet via Pinterest. I år kjenner jeg at jeg er litt "mett" av rød jul, men når jeg ser på disse bildene, så er det jo veldig fint med litt rødt også! :) Har du en favorittfarge til jul? Holder du deg til rødt, eller en annen farge? Vil du se mer juleinspirasjon kan du klikke deg inn på min tavle på Pinterest, eller se om du finner noe annet du vil se på her

mandag 19. desember 2016

OVERSTÅTT – OG OPPSKRIFT LUSSEKATTER (glutenfrie)


November og desember så langt har flydd forbi, og nå er vi for alvor igang med nedtelling til julaften! De tre små har startet juleferien allerede, siden vi er så heldige å ha snilleste Farmor og Farfar på besøk mens vi voksne er på jobb denne uken. Barna koser seg maks, og får verdifull tid med gode besteforeldre. 

I år var første Luciafeiring for minstemor i barnehagen! Min kjære har også bursdag den 13. desember, så det var en morgen med full fart for å si det sånn. :D Vi fikk vekket mannen på sengen med lys og lussekatt, før det var å hoppe i tøyet og ta med frokosten til barnehagen. I år slo jeg til og bakte to slag lussekatter igjen, vanlig og glutenfri. Jeg prøvde en ny glutenfri oppskrift som funket veldig bra, funnet hos bloggen "Snudd på hodet". Legger inn oppskriften her også, for egen referanse, men anbefaler en titt på orginalbloggen, for detaljert fremgangsmåte og bilder! 


LUSSEKATTER
150 gram smør
5 dl H-melk
1 pk rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
150 gram sukker
Safran eller gurkemeie
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
800 gram Semper glutenfri mix
Smelt smøret på middels varme og tilsett melka. Da blir melka akkurat lunken.
Smuldre gjær og strø på fiberhusk. Bland dette i bakebollen. Slå over melka og hell i sukker, safran, salt, kardemomme og egg. Bland inn melet og la maskina gå til det er en jevn deig.
La deigen hvile litt så den setter seg og blir lett å håndtere. Form figurer og pynt med rosiner. Pensle med et sammenpisket egg. La det heve en halvtimes tid på et lunt sted.Stek dem på 200 grader varmluft i ca 12-15 minutter. 
Forrige uke var vi så heldige og hadde min pappa på besøk, som har hjulpet oss med litt gjenstående i kjelleren, hvor endel fortsatt har stått uferdig siden huset var ferdigbygd for to år siden. Nå har vaskerommet fått egen benk og hyller, kontoret har fått lister og utforinger, og alle dører, dørkarmer og lister ellers i kjelleren er på plass. Vi er så enormt takknemlige for all god hjelp vi får! 

Mens vi er inne på gode hjelpere, så har jeg også hatt bursdag siden sist. Vi hadde invitert nærmeste familie til feiring, men så ble hele gjengen her i huset syke, så vi holdt på å avlyse feiringen. Da åpner snille Besta (min mamma) hjerterom og husrom, redder dagen, og holder bursdagsfeiring for oss to desemberbarna hos seg! Så utrolig snilt. Takknemlig, takknemlig, takknemlig! 

Håper du har hatt en god start på desember, og at du tar deg tid til å nyte noen rolige førjulsminutter innimellom. :)