I dag var det så deilig sol hos oss! Ordentlig vårfølelse ute, og solstråler som varmet både på vei til jobb og hjem igjen. Og ute er det nesten bart allerede - snøen både kom og forsvant fort i år. Selv om det er deilig og lyst på dagen er det jo fortsatt bekmørkt på kvelden - merker jeg gleder meg sånn til sommeren og lyse kvelder!
Bildene i dag er tatt i bekmørket (med lys på inne da såklart :)) - og det er fortsatt koselig å krype opp i sofaen med en kopp te og noe søtt og spise (jeg er altfor glad i søtt...) når mørket senker seg.
Ostekake er en av mine faste kaker som jeg baker - de fleste har en eller to kaker som de liker spesielt godt å bake, har vi ikke? Jeg har satt samen min egen versjon av flere oppskrifter, har inntrykk av at de fleste er forholdsvis like, kanskje fremgangsmåten kan varere litt.
Bunn:
225 g søt havrekjeks
100 g smør
Pynt:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl vann
Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelfia kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og rull/slå med en kjevle. Ha et kjøkkenhåndkle rundt posen så det ikke går hull. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat (jeg bruker sånn "Bake it easy"-form, der kakeringen festes på fatet).
Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Jeg setter den i kjøleskapet mens jeg blander de andre ingrediansene.
Kok opp 2,5 dl vann og ha i bringebærgelépulveret. Rør til gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.
Kaken er veldig holdbar i kjøleskapet, så denne kan du med fordel lage et par dager i forveien om du skal ha selskap!
Håper oppskriften var forståelig, spør om du lurer på noe. :)
Har du en favorittkake som du liker å bake?
PS: Jeg har måttet skru på "ordbekreftelse" på kommentarer, ettersom jeg har fått innboksen full av utenlandske spam-kommentarer med snodig innhold de siste ukene! Håper det skal bli mindre av det nå..
Åh så herlig, vi bakte også ostekake her i går, mormor og jeg! Og så hyggelig at du vil være med i giveawayen min, jeg krysser fingrene (selv om jeg selvfølgelig er upartisk) :)
SvarSlettDen så god ut ja:)) Fint det kløverbrettet også, har hatt lyst på lenge, men ikke klart å bestemme meg for farge..:)
SvarSlettTakk for kjappe kommentarer, og beklager den ord-bekreftelsen! :(
SvarSlettLina: Måtte jo bare være med på den! Krysser fingre og tær! :D
Tove: Kløverbrettene er så fine! Jeg klarte heller ikke bestemme meg, så jeg måtte bestille flere.. ;)
Å, nam nam jeg elsker ostekake, det er min yndlingskake:) Takk, for at du deler oppskrift:) Kjenner jeg får vann i munn:) Ha en fin ny uke, søte deg! Stor klem ASnn Elin
SvarSlettÅååå så godt:)
SvarSlettFine dag til deg!
Klem fra Lillian
Åå, denne såg skamgod ut! :)
SvarSlettTakk for deling av oppskrift. Denne står garantert på menyen i helga :)
Klem, Kristin