onsdag 28. oktober 2015

GØTEBORG

Innlegget er skrevet i samarbeid med Visit Sweden, reise og opphold er sponset. 


I helgen var vi så heldige å få reise til Gøteborg i samarbeid med Visit Sweden! Vi kjørte hjemmefra på fredag ettermiddag og kom frem til Gothia Towers på kvelden. FOR en beliggenhet på det hotellet! Rett over gaten for Liseberg, man kan ikke bo bedre om man skal i parken, så det er allerede bestemt til neste gang vi skal dit! Vi bodde på et familierom med utsikt rett mot parken, og det satte ikke noen demper på forventningene til de små da vi kom og fikk se utsikten!


Se på den søte astonauten da! *smelt*

Som en familie på fem på samme rom, så våkner jo alle når én våkner. Så etter en tidlig frokost stakk vi bort på Universeum, som ligger bare et steinkast fra hotellet. Her har de samlet masse spennende dyr, natur, teknikk og eksperimenter på ett sted. Så her finner du virkelig noe for enhver smak! Barna var i fyr og flamme over alt de kunne se, prøve og oppdage. Hele Universeum var pyntet til Halloween, og det var "skumle" eksperimenter man kunne se og være med på. Til og med fiskene i de store akvariene hadde fått besøk av masse gresskar!


Kule eksperimenter, "slime-time", flaggermusverksted og mye mer!Etter at vi hadde sett mye på Universeum (for vi rakk definitivt ikke over alt på én formiddag!) ruslet vi bort til Liseberg. Der møtte vi et hav av gresskar, fugleskremselpynt, til og med parkering for heksekoster! Veldig gjennomført og veldig stilig! Vi hadde det kjekt med karuseller og opplevelser, og gledet oss til godteriregn som stod på programmet. Vi troppet opp i kaninland, spente og forventningsfulle, men det kom nok litt flere folk enn de hadde kalkulert med! For det var langt i fra godteri nok til alle som hadde kommet. Jeg vil anslå maks til de 40 nærmeste, mens det var sikkert over fem ganger så mange som hadde dukket opp. Barna ble selvfølgelig veldig skuffet, men vi lovte å kjøpe eget godteri etterpå, og da var de like blide igjen. :)


Topp stemning i Liseberg!

Vi var spente på hvor skummelt det ville være for våre barn på fem og sju. Kaninlandet, som er en egen del av parken for de minste, skulle være trygt hele kvelden. Vi hadde på forhånd lest at det skulle være trygt frem til kl 17, men at på det klokkeslettet skulle det ringe i kirkeklokker og at stemningen skulle endre seg ellers i parken. Vi stod i kø på siste attraksjon, utenfor Kaninlandet, og klokken nærmet seg 17. Min mann og jeg så på hverandre med usikre blikk - skulle vi bare gå ut nå, før klokken slår fem? Men barna ville jo ha med seg en tur med pariserhjulet, som vi hadde spart til sist. Så vi tok sjansen, og det gikk knirkefritt, heldigvis! Vi gikk ikke tilbake da det hadde blitt mørkt, men da ser jeg for meg at stemningen hadde vært litt annerledes. Kl 17 ble det åpnet en egen del av parken som jeg har hørt i ettertid der stemningen var hakket mer intens. Her var det 11 års aldersgrense for å gå inn, der spøkelseshusene lå. Så for de som er tøffere enn meg (jeg er ikke veldig tøff altså), og de litt eldre barna som liker det skumle er nok dette helt topp.Vi avsluttet park-dagen etter pariserhjulet, spiste middag på Kungstorget Restaurant i sentrum av Gøteborg, før vi dro og kjøpte lørdagsgodt og hadde en koselig lørdagskveld på hotellrommet. 

Liker du Halloween og vil ha en opplevelse utenom det vanlige, så anbefales virkelig turen til Liseberg disse dagene! De har åpent frem til og med 1. november før de stenger for sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki