tirsdag 27. september 2016

FERIE PÅ MALLORCA, SPANIAForrige helg var vi så heldige å få reise 4 dager til Mallorca! Vi bodde i et nydelig hus, litt langt fra allfarvei, men hadde bil så vi fikk kjørt en del rundt. SÅ utrolig fint det er der! Vi kommer garantert til å reise tilbake ved en senere anledning.

Det var første flyturen til Mia som er 18 måneder nå, så vi var naturlig nok spent på hvordan det ville gå. Vi dro ned midt på dagen, og de tre timene på fly gikk strålende. Minstemor vinket, smilte og sjarmerte ca alle i nærheten av der vi var.

Vi bodde i nærheten av en liten by som het Santa Margalida på østkysten av øya. Huset, som leies ut av Novasol, hadde eget gigantisk svømmebasseng, til og med en liten avdeling for baby! De eldste koste seg også maks her, det lå til og med badeleker i huset som vi kunne bruke. Helt topp!Vi prøvde å få med oss noen typiske turist-opplevelser selv om vi var der i fire korte dager. Blant annet kjørte vi opp til et utkikkspunkt som het Formentor. Det var voldsomt mange biler der, og litt utfordring med parkering, men vi er veldig glade for at vi fikk gjort det - utsikten og opplevelsen var veldig flott! Barna syns det var kjempespennende å gå på stien og trappene der - og vi holdt grådig godt tak i Mia hele tiden vi var der for å si det sånn - for der var det HØYT ned!

Gamlebyen i Alcudia var veldig koselig, med en kjempeborg man kunne gå i inn i og klatre på muren. Veldig lugn og god stemning å gå her, og masse fine restauranter og velge mellom. De hadde også god greie på glutenfri mat! Dette gjaldt også flere av dagligvarebutikkene vi var innom. Så det var en stor bonus for oss.Den siste kvelden dro vi til Alcudia Beach for å spise og shoppe litt, og plutselig ble det impulsbading i sjøen! En aldeles nydelig strand fant vi der, så vi måtte rett og slett spontan-handle badetøy for å fa badet - det hadde vi ikke pakket med oss til denne utflukten. Mia elsker å leke i sandkasse, så for henne var jo dette nærmest som å komme til himmelen! Uendelige mengder av sand så langt øyet kan se. Så hun løp rundt, plasket og koste seg. Milly og Tobias syns også det var kjempegøy å bade i havet med fløyelsmyk sand under bena. Vannet hadde helt nydelig farge!

Siste dagen hadde vi litt jobb å gjøre - mer om det senere - før vi tok flyet hjem på kvelden kl 20. Den flyturen var ikke like smooth som turen ned spør du meg, med slitne barn som ikke fikk til å sove. Humøret var det heldigvis ikke noe å si på, men vi merket at de var slitne og trengte å hvile. Mia sovnet til slutt rett før 22, men våknet da vi skulle lande. Heldigvis var humøret fortsatt på topp - til tross for at hun var stuptrøtt, så hun fortsatte å vinke, smile og sjarmere. Klokken ble 02:30 før jeg kunne plassere hodet på puten, og neste deg var det full rulle med barnehage, skole og jobb. Vi tok det rolig påfølgende ettermiddag og kveld, for å si det sånn! :D Men alt i alt en topp opplevelse å reise til Mallorca!

 
Dagene siden vi kom hjem flydd forbi. Mia ble dårlig i magen noen dager etter vi kom hjem, men har heldigvis sluppet unna oppkast. Før helgen klaget åtteåringen på vondt i magen da vi stod opp, så hun ble hjemme. Utpå formiddagen fikk jeg melding om at hun hadde kastet opp.. Og det fortsatte hun med store deler av kvelden, stakkars. Det roet seg heldigvis til natten, og vi ventet egentlig bare spent på om eller hvem som kom til å "ta stafettpinnen videre". Heldigvis ble resten av oppkast-løpet avlyst. Helgen ble litt så som så, men nå er alle i fin form igjen! Vi håper det fortsetter sånn fremover! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki