onsdag 14. august 2013
OVNSBAKT LAKS
I dag vil jeg dele en av våre favoritt-middagsretter for tiden, nemlig ovnsbakt laks med sitron. Oppskriften er fra godfisk.no. I går brukte vi lime i stedet for sitron, ettersom vi hadde mange lime liggende, og det funket også veldig bra! Barna liker det også veldig godt, så da er det en sikker vinner!
Laksefilet, uten skinn og bein ca 200g pr pers.
2 ss soyasaus
4 ss olivenolje
1 stk sitron/lime
salt og pepper
Salat
2 stk vårløk
0,5 stk eple, grønt
1 stk hjertesalat
1 stk avokado
Dressing
3 ss sitronsaft
3 ss olivenolje
0,5 ts havsalt
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfastform.
Ha soyasaus og olivenolje over laksen og krydre med litt salt og pepper.
Ha over revet skall og saft av sitron, og sett i stekeovnen i ca. 10-12 minutter.
Salat
Skjær vårløk i skiver, eple og avocado i terninger, og skjær opp hjertesalaten.
Vend vårløk, eple, salat og avokado raskt sammen.
Dressing
Rør sammen sitronsaft, olivenolje og havsalt, og vend inn i salaten.
Serveres med ris til, og gjerne godt brød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mmm dette ser gdt ut!
SvarSlettJeg elsker laks og pleier å lage den i fløte med tomater, men ser ikke feil ut dette heller ;)
Nam det såg knallgodt ut:))herlig og sunnt!
SvarSlettFine kveld til deg!
Klem fra Lillian
Nammis, det her såg kjempegodt ut :) Skal prøvast ut på ungane :)
SvarSlettKjekt å sjå deg i Dilla, dei kronene er berre så søte :)
Klem, Kristin
Laks er en favoritt her på middagsbordet. Jenta mi kunne spist dette hver dag;)) ser deilig ut. Ha ein strålende dag, masse klemmer fra Ann Elin
SvarSlettLaks e så godt!:) Trur detta får bli middagen vår i måtå!:)
SvarSlett