onsdag 5. august 2015

INTRODUSERE MAT TIL BABY

Mia er så søt, hun liker så og si alt hun har fått servert hittil! Favoritten er ikke melk som for de fleste babyer, hun vil helst ha fast føde, lille søte snuppa vår! Eller melk på skje - i alle fall ikke flaske. Hun spiser litt grøt innimellom, hun drikker gjerne tynn melk med litt grøtpulver fra tutekopp, og får hun banan eller melon som hun kan holde selv (ikke hele frukten så klart), så smatter hun og koser seg med det. En annen favoritt er banan- og avocadomos, og hun vil helst spise selv. Altså bruke skjeen og putte i munnen, men det blir litt å tøre opp etterpå for å si det sånn. ;) Følger du meg på Snapchat (Søk opp Kikkisplanet) så har du kanskje sett litt allerede. 


Jeg har kjøpt en dings som gjør at hun kan få servert frukt og grønnsaker uten fare for å få store biter i halsen. Denne er så smart og praktisk! Hun suger ivrig på den og får i seg masse gode næringsstoffer fra frukt og grønnsaker. Siden den er laget av silikon kan hun også få banan i denne, i motsetning til en annen vi har som er laget av netting der bananen er så og si umulig å få vasket bort. Men den med nett kan fint brukes til melon, pære, eple eller andre ting som er lettere å vaske bort enn banan. Et lite babymat-tips fra meg der altså. :)

Siden sist (som forøvrig er alt for lenge siden) så har Mia vært på 6 måneders kontroll. Hurra for 1/2 år! Vekten er stabil, hun har "funnet sin egen kurve" som de sier. Godt under gjannomsnittet, men hun følger den persentilen som hun har ligget på siden 4 måneder. Så det er veldig bra! De siste dagene har hun vært litt sutrete, og ikke sovet så godt. Det virker som det er noe tenner på gang, for vi kan se at hun kjenner veldig med tungen inni munnen, og vi han se at det er noe på gang på tannkjøttet nede foran. Heldigvis hjelper det med litt ekstra kos, trøst og bæring, så håper vi det verste er over snart. 

I forhold til huset så har det skjedd masse her hos oss! Noe av grunnen til at jeg ikke har fått skrevet noe på lenge er at vi har brukt store deler av tiden vår (det føles i alle fall som det) på å male et helt hus! Nå har vi bare bittelitt igjen på 2 strøk med husmaling, så er det litt igjen rundt vinduer noen steder. Gleder meg til å legge ut oppdaterte bilder! Tror ikke jeg har vist noen bilder av uteområdet heller på en lang stund? Det må jeg jammen meg se til å få gjort.. Men nå er det senga, før en ny dag med maling venter i morgen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki