torsdag 17. september 2015

VÅRT VERSTE MARERITT


For et par uker siden opplevde vi som foreldre et av våre verste mareritt; Vår fem år gamle gutt ble påkjørt av en bil i et overgangsfelt i et parkeringshus. Helt forferdelig opplevelse! Han forsvant bortover med bilen, og vi visste ikke hva som ville møte oss da vi løp frem til han.. Det så stygt ut, og vi var lenge usikre på skadeomfanget. Heldigvis var han bevisst hele veien, og gråt over vondt, spesielt i benet. Begge bena i høyre legg har brudd, men de fant ingen indre skader eller andre ting. Så etter forholdene har det gått greit, Tobias er kjempetøff og tapper!! Han fikk narkose og sydde et sår på leggen, de satte benet på plass og fikk gips (laske, åpen på forsiden) på benet, fra låret til tåspissene. :( Kontroll-røntgenbildet, etter gipsen var på, så helt supert ut, heldigvis. Det ble et par dager på sykehus for intravenøs behandling før vi fikk dra hjem.

Han kunne ikke sitte i bil, så vi fikk kjøre 3 timer med ambulanse hjem ettersom ulykken skjedde da vi var på tur. Det blir ikke barnehage på Tobias på mange uker, mest sannsynlig hele perioden med gips. Men legene sier han kommer til å bli helt bra igjen! Han kan bare ikke belaste benet i det hele tatt, siden begge bena er brukket, så det blir lang tid i rullestol på gutten vår stakkar. ❤ ❤ ❤

Etter én uke fikk han på blå bandasje-gips. Denne uken var vi på kontroll på sykehuset her vi bor, nye røntgenbilder ble tatt, og han fikk bytte til kortere gips, under kneet! Han er fortsatt veldig usikker når vi skal på sykehus og på kontroller, og er redd for at de skal gjøre noe vondt. Røntgen vet han at ikke er farlig, men han gruet seg veldig til å bytte gips. Vi kom oss gjennom det også, så nå teller vi ned dager til neste kontroll, og er enormt glade for at dette bare er en kort periode og at han kommer til å bli helt bra igjen! 

Vi har fått masse varme tanker, besøk, gode ord, tjenester, oppmuntringer, gaver og tilbud om hjelp i disse dagene! Tusen takk til alle som har hjulpet og tilbudt seg å hjelpe! Vi er supertakknemlige for familie, gode venner og ikke minst det norske helsevesen når vi har opplevd noe slikt!!

2 kommentarer:

 1. Huff da! Stakkars lille vennen og stakkars dere. Må være helt forferdelig å være foreldre i den situasjonen.
  Han virker som en tøffing han,både på bilder og i teksten.
  Masse god bedring! Håper han blir god som "ny" snart.
  Ha en god helg.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Tusen takk for gode ord Christina! Han er en ordentlig tøffing, så nå bare teller vi ned dagene til han skal få av gipsen. Så blir det sikkert litt uvant det også, men vi satser på han skal bli helt bra igjen!
  God klem til deg.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki