fredag 20. november 2015

HESTE-BURSDAG!

 
Denne måneden har storesøster i huset blitt 7 år! Vi har fått som vane å velge et slags "tema" for bursdagene, bare for gøy, og år falt valget på hest. :) Et par dagen før bursdagen hadde Milly ei klassevenninne på besøk og de snakket om bursdager. "Hva slags bursdag skal du ha?" spurte Milly. Jenta tenkte seg litt om før hun svarte "Mmm - barnebursdag?" - og det var jo selvfølgelig helt rett svar! Jeg må innrømme at jeg måtte smile litt stille for meg selv da jeg overhørte dette, ettersom barna våre har blitt vant til at vi har et "tema" for festen. (Her kan du se bursdager fra tidligere: Lynet McQueen, Prinsesse-bursdag, Spiderman og Frost.) Sånn er det når man har en blogge-mamma, liksom! Jaja, vi gjør det jo bare for gøy, og mest fordi JEG syns det er morsomt å holde på med. Barna er ikke så kravstore. :) 


Vi har funnet ut at det er lurt å ha en klar plan på hva man skal gjennomføre i en slik bursdag. Hvis man ikke har det kan det lett gå over styr med voldsom lek eller i verste fall krangling, og det er ikke så hyggelig for noen. Så vi hadde planlagt et par aktiviteter hvis vi så at vi kunne trenge det, ellers var det også åpent for fri lek innimellom selvfølgelig. På bordene hadde jeg festet gråpapir som duk og lagt ut masse fargeblyanter så de kunne få tegne på duken. Det var stor suksess! Det gjorde at alle forholdt seg forholdsvis rolige ved bordet mens de spiste. Vi serverte mini-pizza som også var en slager. Jeg tror så og si alt ble spist opp faktisk. Krever litt mer innsats på forhånd, men jeg er ikke superfan av wienerpølser, som ofte går igjen. Så mini-pizza kommer vi nok til å gjøre flere ganger! 

Til hestebursdagen laget jeg min første figur i fondant! Det var morsomt å prøve, og litt utfordrende å få den til å stå. :) Men det gikk jammen greit til slutt og den holdt seg stående helt til festen. Jeg hadde egentlig tenkt å lage en kake trekt i fondant også, men det ble en enkel langpanne med hestesko-pynt. 
 
Disse flaskene syns jeg er så koselig å bruke. Det er vanlige flasker kjøpt i dagligvarebutikken, med baby-juice. Jeg har samlet på disse i flere år nå, og har nok til en hel skoleklasse - perfekt til bursdager. Pappkrus syns jeg ofte velter så fort, og søl vil man jo ikke legge opp til. :) Koselig å pynte med klistremerker - disse er fra Søstrene Grene - og skrive navn på som bordkort. 
 
En annen favoritt fra bursdagen er disse: Oreo-pops! Enkle og lage, og barna elsker de. Jeg hadde laget så alle fikk én hver, men jeg tror alle spurte om de kunne få mer. Vil du prøve deg på disse finner du oppskriften her: Oreo Pops
 

I siste liten kom jeg på at det hadde jo vært morsomt å hatt en "sette hale på hesten"-lek! Så da malte jeg en stor hest på gråpapir, og en hale ved siden av. Det syns jentene var morsomt, og de holdt faktisk på med dette på egenhånd flere ganger i løpet av bursdagen. Alt i alt en super feiring, og bursdagsbarnet var strålende fornøyd med heste-bursdagen sin! :) Nå er det bare noen måneder til neste barnebursdag, og da håper jeg tøffingen vår velger Baymax-bursdag fra filmen Big Hero 6! :D Finns jo så mye morsomt å lage til det. ;) Vil du ha mer bursdagsinspirasjon kan du også sjekke ut tavlen min på Pinterest


4 kommentarer:

 1. Så masse fint! Vi har ei skikkelig hestejente i hus, så det var et supert tema til neste bursdag! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre June! Anbefales virkelig, og det å sette hale på hesten er jo både så gøy og enkelt, og passer perfekt til dette tema. :) Ønsker deg en fin uke!

   Slett
 2. Fantastisk!!
  Er ikke så ofte man ser sånne tema, er som regel noe med disney :)
  Kjempefint har du gjort det♡

  SvarSlett
  Svar
  1. Åå - så koselig tilbakemelding å få! Ja, det blir mye Disney, men nå ble jeg jammen inspirert til å tenke "utenfor boksen" neste gang også! :) Håper du får en fin uke! :)

   Slett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki