mandag 19. desember 2016

OVERSTÅTT – OG OPPSKRIFT LUSSEKATTER (glutenfrie)


November og desember så langt har flydd forbi, og nå er vi for alvor igang med nedtelling til julaften! De tre små har startet juleferien allerede, siden vi er så heldige å ha snilleste Farmor og Farfar på besøk mens vi voksne er på jobb denne uken. Barna koser seg maks, og får verdifull tid med gode besteforeldre. 

I år var første Luciafeiring for minstemor i barnehagen! Min kjære har også bursdag den 13. desember, så det var en morgen med full fart for å si det sånn. :D Vi fikk vekket mannen på sengen med lys og lussekatt, før det var å hoppe i tøyet og ta med frokosten til barnehagen. I år slo jeg til og bakte to slag lussekatter igjen, vanlig og glutenfri. Jeg prøvde en ny glutenfri oppskrift som funket veldig bra, funnet hos bloggen "Snudd på hodet". Legger inn oppskriften her også, for egen referanse, men anbefaler en titt på orginalbloggen, for detaljert fremgangsmåte og bilder! 


LUSSEKATTER
150 gram smør
5 dl H-melk
1 pk rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
150 gram sukker
Safran eller gurkemeie
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
800 gram Semper glutenfri mix
Smelt smøret på middels varme og tilsett melka. Da blir melka akkurat lunken.
Smuldre gjær og strø på fiberhusk. Bland dette i bakebollen. Slå over melka og hell i sukker, safran, salt, kardemomme og egg. Bland inn melet og la maskina gå til det er en jevn deig.
La deigen hvile litt så den setter seg og blir lett å håndtere. Form figurer og pynt med rosiner. Pensle med et sammenpisket egg. La det heve en halvtimes tid på et lunt sted.Stek dem på 200 grader varmluft i ca 12-15 minutter. 
Forrige uke var vi så heldige og hadde min pappa på besøk, som har hjulpet oss med litt gjenstående i kjelleren, hvor endel fortsatt har stått uferdig siden huset var ferdigbygd for to år siden. Nå har vaskerommet fått egen benk og hyller, kontoret har fått lister og utforinger, og alle dører, dørkarmer og lister ellers i kjelleren er på plass. Vi er så enormt takknemlige for all god hjelp vi får! 

Mens vi er inne på gode hjelpere, så har jeg også hatt bursdag siden sist. Vi hadde invitert nærmeste familie til feiring, men så ble hele gjengen her i huset syke, så vi holdt på å avlyse feiringen. Da åpner snille Besta (min mamma) hjerterom og husrom, redder dagen, og holder bursdagsfeiring for oss to desemberbarna hos seg! Så utrolig snilt. Takknemlig, takknemlig, takknemlig! 

Håper du har hatt en god start på desember, og at du tar deg tid til å nyte noen rolige førjulsminutter innimellom. :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki