onsdag 11. april 2012

THAILAND // del 2 // Bryllupet

Del 1 om reisen vår til Thailand kan du lese mer om her.
Regner med de er mest for spesielt interesserte disse innleggene.. :) 
Bare et par dager etter at vi hadde ankommet Thailand var det klart for bryllup - min storebror skulle gifte seg med sin vakre forlovede! Dagen startet tidlig, klokken 0630 skulle bussen gå fra hotellet, og hjem til familien til bruden der den tradisjonelle seremonien skulle foregå. Vi kledde på ungene i søvne, de skulle ha på seg ekte Thailandske klær og være brudepike og brudesven i bryllupet sammen med de andre kusinene og fetterne! Ikke helt slike klær vi er vant til her hjemme, men virkelig fargerikt og flott, og ungene (i alle fall jentene) elsket det! Klikk på "Les mer" for å se resten av innlegget!Da vi kom frem til brudens hus var alt klart for at sermonien skulle starte. På denne morgensermonien var det bare familie og nærmeste venner som var tilstede. Vi tok av oss skoene utenfor og gikk inn i familien sin stue der det hele skulle foregå, og vi satt alle på gulvet. Langs veggen satt det ni munker som skulle velsigne brud og brudgom. De snakket samtidig på thailandsk, så vi skjønte jo ikke noe av det de sa, men vi regner med det var fine ting. :) En utrolig stemning! Det var tydelig på ungene at dette var helt nytt og ukent, de satt stille som mus og bare fulgte med på det som skjedde. Mens munkene sang/snakket holdt de alle på en hvit tråd som vi etterhvert skjønte var veldig viktig del av sermonien.

Etter at munkene hadde lest opp det de skulle og velsignet brudeparet og den hvite tråden, gikk vi alle ut på gårdsplassen. Der hadde satt opp ni krukker, én til hver av munkene. Der la brudeparet og vi i nærmeste famile til oppi mat (ris, frukt, kjeks feks) og gaver til hver munk. Så fikk de servert mat, og gavene som vi la i krukkene. Etter dette ble det servert mat også til gjestene ute i hagen. Masse god, hjemmelaget thaimat!

Etter maten gikk vi inn igjen i huset. Da var det utveksling av symbolske gaver mellom brudeparets foreldre og til brudeparet, og vi skulle strø noen frø over de ulike gavene,  blant annet over pengene, og over brudeparets ringer, for å ønske de økonomisk velstand og lykke i ekteskapet. Først skulle foreldrene gjøre dette, og så vi søsken etterpå. Veldig facinerende hvordan hele familien er med som en del av bryllupssermonien!

Etter dette satte brudeparet seg på to krakker, med hendene fremover mot gjestene. Så skulle vi gå frem en og en og knyte en hvit tråd rundt håndleddet, denne tråden som hadde blitt velsignet av munkene helt i starten. Familie og venner av broren min knøt rundt brudens hånd, som for å ønske henne velkommen i familien. Brudens familie og venner knøt rundt min brors hånd. Absolutt alle som knøt tråd fikk en gave fra brudeparet tilbake - de er utrolig flinke på gavmildhet, og å gi gaver til oss som var gjester. Vi var helt overveldet over dette.
Helt til slutt i sermonien var velsignelse av brudeparet med hellig vann. Ved siden av paret var det en av forloverne som fylte en slags gullforgylt konkylie med vann som vi skulle helle over brudeparets hender.

Etter selve sermonien var ferdig ble det selvfølgelig masse bildetaging utenfor huset!

På kvelden var det en mer "vestlig" feiring, slik vi er vant til, der bruden hadde hvit kjole, med mye sang, underholdning, 7 retters middag (!!) og en gigantisk bryllupskake med ca ti etasjer. Gjestelisten var laaang, over 500 gjester! Brudeparet stod mesteparten av festen utenfor selskapslokalet og ble fotografert sammen med alle gjestene - tror de stod der i alle fall to timer til sammen!
Vi søstrene sang en sang, og alle nieser og nevøer sang et par norske barnesanger - til stor beundring fra publikum!

En flott dag og en minnerik feiring som vi aldri vil glemme!

Dagen etter bryllupet ble vi invitert hjem til brudens familie, for å bli ennå bedre kjent med de. De hadde forberedt masse mat til oss, og satte alt utover på gulvet, så vi kunne forsyne oss selv, alle spiste med fingrene. En helt utrolig gjestfrihet, og veldig koselig å se hvordan de har det i hverdagen hos seg.
Det er helt vanlig å sitte på gulvet å spise! Ungene syns det var kjempestas! Denne dagen hadde de også forberedt gaver til alle ungene, veldig overraskende og overveldende. Til slutt ble vi sittende og spille gitar og synge sammen, etterhvert ble det endel felles sanger vi kunne, litt Beatles, Elvis og amerikanske julesanger - en herlig steming i 35 graders varme! :)
_____
From my big brothers wedding in Thailand! <3

5 kommentarer:

 1. Takk for at du deler dine flotte og spennende opplevelser med oss som ikke ble med! Veldig interessant å lese!! --fine bilder!
  Klem fra tanteMari :-)

  SvarSlett
 2. Wow, så eksotisk!! Tusen takk for at du deler :)

  SvarSlett
 3. Dette må virkelig ha vært noen spennende dager! Veldig artig å lese hvor ulike tradisjoner vi har, dette var jo bare helt herlig!
  Takk for at du delte,
  Maria :)

  SvarSlett
 4. Så gøy å lese dette! Høres ut som en fantastisk opplevelse! Flotte bilder du har tatt. Nydelig brud!

  SvarSlett
 5. Flott reportasje og fine bilder.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki