mandag 19. november 2012

ADVENTSKALENDER og INSPIRASJON

Jeg har fundert mye på adventskalender til ungene i år. Vi hadde sjokoladekalender i fjor, og det funket greit. Vi kommer likevel til å lande på en slags kombinasjonskalender i år med aktiviteter og noen gaver innimellom som de uansett trenger, som ullbukse og sokker. Heldigvis blir de veldig glade for slike gaver også. :) Planen er at de får plukke en lapp på morgenen, med beskrivelse + tegning av aktiviteten (siden er så små at de ikke kan lese). Da blir det forhåpentligvis morsomt for de å gjette hva aktiviteten skal være også. 
 Kilde 1 - 2 - 3 - 4

Noen ganger vil jeg pakke inn en ting som har med aktiviteten å gjøre, som pepperkakeformer når vi skal bake, og badeskum når vi skal bade. Ja, for jeg har faktisk satt opp bading som en aktivitet! :D Sammen med å finne frem pentøy til julaften på lillejulaften. Så skal de jo få vasket seg ellers i desember også altså - hehe! Jeg tror ikke vi klarer å holde oss på nivå med "pepperkakebaking" hver ettermiddag i desember, så derfor har vi lagt inn noen litt enklere aktiviteter. Og så tenker jeg at jeg kan tilpasse etterhvert som dagene går, om vi ser at aktiviteten for i morgen ikke passer, så kan den enkelt byttes - derfor henges lappene opp med klesklyper. :) Tenker også å ha denne morsomme "klippe sjegget av julenissen"-kalenderen, ettersom de små elsker å klippe! 
Kilde 5 - 6

Her er foreløpig innhold i vår kalender
1. Putte nellikspiker i appelsin og henge opp (LØRDAG)
2. Ullbukse + Se på Peppa Gris juleDVD
3. Ullsokker + Leke med plastelina
4. Ekstra lang lesestund på rommet før sengetid
5. Sokker + Leke gjemsel
6. Lage julekort + klippe og lime
7. Drikke kakao
8. Leke butikk (LØRDAG)
9. Bake pepperkaker og pepperkakehus
10. Pynte pepperkaker
11. Perle armbånd
12. Bake lussekatter
13. Spise lussekatter :) 
14. Ullsokker + Pakke inn julegaver
15. Skattejakt etter lørdagsgodt (LØRDAG) 
16. Spise is etter middag
17. Bake muffins
18. Spise muffins :)
19. Fiske fra trappa
20. Kle oss ut
21. Lage islykt
22. Sette opp juletreet (LØRDAG) 
23. Badeskum og bading - finne fram pentøy!
24. En kopp til hver med bokstav


Kilde 7
Denne utformingen (nr 7) har jeg lyst til å lage en gang, syns formen var spesiell og veldig fin. Ville kanskje hatt litt mer julefarger på min.. 

Håper noen kunne finne inspirasjon av dette, kanskje du manglet noen kalendergaver eller tips til hvordan lage kalenderen? 
Alle bildene her har jeg funnet via Pinterest, men jeg har linket til orginalinnlegg i kildehenvisningene. Collage av bildene har jeg laget. 

PS: Tusen takk for kommentarer og fine tilbakemeldinger på de nye plakatene! <3 Dere er fine! 

6 kommentarer:

 1. Herlig inspirasjon :)

  Her i huset er vi bare voksne så vi fyller kalenderen med pakker til hverandre annen hver dag. Alt fra kokebøker og spill til sjokolade :)

  SvarSlett
 2. Kjempe god ide med leke & kose aktiviteter! Da blir det jo ikke så dyrt heller. Jeg hadde tenkt å bare lage "adventskalender" altså 4 gaver. Men nå ble jeg inspirert - så tror jeg går "all-in" alikevel ;) Takk.

  SvarSlett
 3. Her var det mange fine tips! Nå har jeg ikke barn selv, men jeg liker hvordan du har satt sammen aktiviteter og små gaver i kalenderen! Det viktigste er jo å være sammen :) Jeg skal lage kalender til samboeren, spørs om jeg ikke skal slenge inn noen koselige aktiviteter vi kan gjøre der, se på film, skuldermassasje og sånt :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for mange gode tips!!:)
  Ta ein titt innom meg;)
  Klem:)

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg liker ideen din med å kombinere pakker og aktiviteter - det er en tanke som har slått meg selv, fordi det blir litt i overkant mange unødvendige småting i pakkekalenderen, syns jeg. Tulla vår har også pleid å få ting som passer litt til dagens aktivitet, f. eks. pepperkakeform den dagen vi skal bake pepperkaker, eller såpe til badedager, men det er ikke lett å gjennomføre i hele kalenderen, da. Jeg syns forresten det var veldig smart med lapper, for vi blir litt låst til å følge de aktivitetene jeg har satt opp før jul...

  Du har forresten en veldig inspirerende og hyggelig blogg, og det kommer til å bli kjekt å følge deg videre!

  SvarSlett
 6. Oi. Dette var moro :-) Mange gøye ideer der. Er veldig glad i de gråpapir posene selv. I år er dattera mi 8 måneder rundt juletider, så venter iallefall et år med kalender. Da blir det aktivitetskalender på henne - synes det er så koselig (og rimelig). God kveld til deg :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki