tirsdag 22. oktober 2013

SAFTIG EPLEKAKE


Siden forrige post inneholdt en kurv full av epler - hva passer vel bedre enn å følge opp med en oppskrift på eplekake? :) Tusen takk for alle kommentarer på eplene forresten! Skjønner at det er flere med meg som gjerne syns at vinteren kan vente bittelitt til før den kommer. Og dere som fikk lyst på epler - jeg syns ikke de er så gode som de kanskje ser ut, men i kake er de helt supre! ;)
Her er altså min oppskrift, jeg har brukt glutenfritt mel, men det kan du bytte ut med vanlig hvetemel. Ønsker du en kake som passer for noen med melkealergi kan du bytte ut smøret med melkefritt smør.

2-3 stk epler
5 ss sukker
2 ss kanel

200 g mykt smør
200 g sukker
4 egg
2 ts bakepulver
200 g lys melblanding
2 ss perlesukker

Sett ovnen på 180 grader.
Skrell eplene, fjern kjernehuset og del i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, bland godt. (Dette er en super oppgave for små hjelpere på kjøkkenet.) 
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert egg. (På dette stadiet ser ikke røren veldig lovende ut, nesten som om den har skilt seg. Men frykt ikke, så snart du får i mel så ser det straks mye bedre ut! :) 
Sikt mel og bakepulver over røren og vend inn. Fordel røren jevnt i en rund kakeform, ca 25 cm i diameter. Her måtte jeg bruke slikkepott for å fordele den ordentlig ut i kanten. Stikk eplebåtene ned i deigen. Stø til slutt over med perlesukker. 
Stek kaken nederst i ovnen ved 180 grader i 50-60 minutter. Siden kaken skal stå såpass lenge i ovnen kan det være lurt å legge et bakepapir over formen om du synes kaken blir litt vel brun på slutten. 

Håper det smaker! Har du bakt eplekake i løpet av høsten? Dette er faktisk den tredje her i huset, og du skal ikke se bort i fra at det kommer flere. Vi har jo tross alt en hel kurv å ta fra..  :)

2 kommentarer:

  1. Det såg nydelig ut! :) Lekre bilder som alltid Kikki! :) Lite baking her i gården akkurat nå, all ledig tid går til pakking. ;)
    Ønsker deg en fin dag!
    Klem

    SvarSlett
  2. namnam! Har fremdeles ikkje laga eplekaka i høst!:)

    SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki