torsdag 21. mai 2015

SÅNN "SIDEN SIST"


Plutselig blir det lenge mellom innleggene her. Hverdagene flyr forbi, som de gjør for de fleste! Dagene fylles fort opp med tre små barn, det er travlet, men også utrolig rikt! Storesøsknene elsker Mia, og de får fortsatt ikke nok av henne. De syns det er kjempestas å holde, kose og leke - og nå som hun har begynt å gi respons tilbake er dét også veldig moro selvfølgelig! Hun er heldig som blir overøst med kjærlighet fra alle kanter.

Vi har fortsatt noen utfordringer med lille snuppa. Hun går ikke nok opp i vekt med tanke på vekstkurvene i forhold til alder, og er ikke veldig interessert i mat. Hun er småspist rett og slett, er plaget med mye luft/gulp/raping og vil ikke ha ekstra mat fra flaske. Hverken det jeg pumper ut (det har ikke stått på mengden hos meg som jeg har vært redd for), heller ikke morsmelskerstatning. Jeg har prøvd både de nye flaskene fra Medela der babyen må suge for å få ut melk, vanlige flasker der melken nærmest renner av seg selv, og koppmating. Hun har ikke villet ha noen av delene. Hun er nå 3 og en halv måned og vi har begynt å gi smaksprøver på grøt. De anbefaler jo ikke grøt før etter fylt fire måneder nå, men jeg har rett og slett følt at jeg ikke har hatt noe annet valg. Heldigvis liker hun grøt og tilvenningen har gått veldig bra, hun har ikke fått problemer med magen. Så det er vi lettet over og glade for!! Snakket med helsesøster forrige uke, og hun syns vi skulle fortsette som vi gjør. Hun har altså ikke gått ned i vekt, men bare ikke nok opp i vekt i forhold til "normalen", eller det som er ønskelig. Så vi er til kontroll hver andre uke, og har vært på sykehuset og snakket med barnelege tidligere, og vi har vært hos ammehjelper og ammespesialist. Det at hun ikke har villet spise så mye har føltes veldig tungt for meg, ettersom det føles som min "jobb". Det har også gjort at jeg har vært mye hjemme, jeg har ikke hatt overskudd til å dra ut på så mye, fordi det har vært viktig for Mia å ha ro rundt måltider og mye fokus på få henne til å spise godt. Men vi håper på bedre tider fremover! Og det aller viktigste er selvfølgelig at lille gulljenta vår har det bra, og det har hun. Mia er fornøyd, smiler, gråter sjeldent, prater, ler, er våken og oppvakt og hun har vokst som normalt i lengden. Så håper vi vekten også kommer etter snart, så vi slipper å bekymre oss så mye for det i alle fall! :)

2 kommentarer:

 1. Så skjønn hun er ♡
  Så lenge hun smiler og er glad, så tipper jeg det går bra:)
  Men jeg vet hvordan det er med denne bekymringen for barna våre - den er ikke noe god å bære på... ♡

  Ha en fin pinse:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Vi syns hun er veldig god! :) Men bekymringen er tung å bære.. Så lenge hun er glad og fornøyd så tror vi også det går bra! :) Takk for omtanken! ♡

   Slett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki