lørdag 12. februar 2011

TAPETSERING

Tenkte jeg skulle lage et innlegg om hvordan jeg tapetserer en boks - så her kommer det!


Utganspuktet denne gangen var en helt ordinær mais-boks.Først målte jeg høyden, denne var ca 7,5 cm. Jeg passer alltid på at jeg har nok lengde til å nå rundt boksen, og skjærer ut en stripe med tapeten jeg ønsker, langt nok til å overlappe litt rundt. 
På denne boksen så jeg plutselig at mais-lappen skinte gjennom den hvite og sorte tapeten jeg hadde valgt, heldigvis før jeg begynte å lime, så jeg la et vanlig kopipapir på først, ca 21 x 7,5 cm.


Når jeg starter tapetseringen fester jeg ene kanten med tape, så den holder seg på plass. 
Så legger jeg boksen ned på underlaget og fordeler limen bortover papiret, og klemmer inntil etterhvert som jeg går bortover før limen tørker. 


Limen jeg har brukt er RX, helst den grønne for papir, men denne gangen hadde jeg bare den grå RX, syns den var litt vanskeligere å jobbe med. 


Rett før jeg kommer rundt fjerner jeg tapen og limer så det lapper litt over hverandre. Underlaget ferdig, her kan du se at det skinner såvidt igjennom fra lappen under. Her er også limen jeg bruker, både den grønne og den grå. Jeg byttet den grønne toppen over på den grå fordi jeg syns den grønne er enklere å fordele limen utover med. 
Så gjør jeg samme med tapeten utenpå, legger den litt over skjøten på papiret på underlaget her, og limer rundt så den overlapper litt på kanten. 
Vips - ferdig! Denne brukes til daglig til å oppbevare penner på kontoret. 

Håper dette var nyttig for noen! Bare å spørre hvis dere har spørsmål om noe i prosessen (håper jeg fikk med det meste?) – eller andre ting dere lurer på. 
Fortsatt god helg! 

7 kommentarer:

 1. Så lekkert det ble!
  Jeg har alltid brukt grå RX. Hvordan fungerer den grønne iforhold til den grå?

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Kjempefin boks! Jeg er helt hektet på bokser selv, men her går det mest i blafrepapir for tiden. Poenget er vel at de er GENIALE, for de kan jo jammen brukes til alt:) Jeg har en som blomsterkrukke, en med fargestifter i og en med mine penner. Lekre! Må lage en jeg kan ta med på kontoret, en vanlig penneholder blir liksom det samme lenger.

  SvarSlett
 3. Romantisk retro: Syns den grønne er lettere å fordele jevnt utover - så mye bedre at jeg byttet hetten fra den grønne over til den grå. :)
  Og så syns jeg den grønne limen gjør det lettere å få det flatt og jevnt, uten "bobler".

  SvarSlett
 4. Kjempelekkert!
  Gjenbruk er toppen Ü
  Dette skal jeg definitivt teste ut en dag.

  Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 5. Heisann! Tusen takk for kommentar på min blogg, GLAd jeg har "funnet" frem til deg! Så god og fin forklaring på tapet bokser. Denne vrien har jeg ikke prøvd før og DET SKAL gjøres, absolutt! Kjempe artig!

  mvh Med et lekent sinn

  SvarSlett
 6. Takk for fine kommentarer! Glemte å skrive at til slutt bruker jeg et-to tynne lag med Ocean-lakk for å få en litt blankere overflate. Denne tapeten var såpass sterk, pluss at den har struktur, så den tåler nok uten lakk. :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki