tirsdag 9. april 2013

OREO-KAKE


Jeg har laget Oreo-kake for første gang, og det blir ikke siste gang den bli laget her i huset for å si det sånn! Suksess blant både store og små. Jeg laget min versjon glutenfri, du bare bytter ut kjeksen med en glutenfri versjon av Oreo. Jeg brukte Lovemore sin versjon som heter O'Choco som du blant annet kan kjøpe hos Matshop.no Du finner mange lignende oppskrifter på nett, her legger jeg ut min versjon, etter å ha tilpasset den jeg fikk. (Tusen takk Gro! :))

250 g Oreo kjeks
100 g smeltet smør 
1 pk Philidelphia ost, naturell
2,5 dl melis
1,5 dl fløte
1 ss sukker
1 Freia sjokolademousse
2 dl melk til moussen

¼ del av kjeksen knuses for seg, denne skal være i kaka + brukes til pynt. Jeg sparte også 2 hele kjeks som jeg delte i fire som pynt på kaka.

Resten av kjeksen knuses, med fyll. Legg i plastpose og bank løs m/kjevle el.lign. Dette blandes med smeltet smør og trykkes ut i bunnen på en kakeform. Sett kaldt mens du lager resten av fyllet. 

Miks kremosten godt med melis. Pisk fløte med sukker, og bland dette forsiktig inn i ostemassen. Smør dette over kakebunnen og legg litt av kjekssmulene du har satt til side på toppen. Det hele settes i kjøleskap mens moussen lages.

Lag moussen etter anvisning på pakken. Jeg tok ut sjokoladebitene som var i miksen før jeg pisket inn melken. Smør mousse over kaka. Dryss over resten av kjekssmulene. 

Settes kaldt til servering, minst et par-tre timer. Kaken smaker farlig godt også 1-3 dager etterpå. :) Jordbær smaker også godt til ved servering. 

PS: Husk at du kan vinne en Kubus Bowl her hos meg, legg igjen en kommentar på dette innlegget før den 15. april! :)
         

My recipe for Oreo cake - yum! Tried it for the first time, but it will definitely not be the last. I made mine to be gluten free, just used a gluten free version of Oreo cookies.

11 kommentarer:

 1. Farlig god. Ei som hadde med seg sånn kake på jobb i går. Den ble ikke gammel. D

  SvarSlett
 2. Det der å utrolig lekkert ut! Kjekt at det finnes glutenfrie alternativer. Her i huset må vi ha det melkefritt og det finnes i grunn utrolig mye bra der og, men smøreost er vanskelig å finne erstatter for. Men kanskje like greit. Hadde jeg prøvd meg på den kaka der hadde jeg antakelig spist hele og det spørs det om jeg hadde hatt så godt av.

  SvarSlett
 3. Mmmm, Oreo kake er jo så godt! Denne så snadder god ut!!!

  SvarSlett
 4. Nam nam! Dette hjalp ikke akkurat på sukkersuget!

  SvarSlett
 5. Du verden det så deilig ut! :)
  Kjempefine bilder du tar forøvrig! La meg til som følger og titter innom snart igjen!
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!
  Klem fra Carina

  SvarSlett
 6. oreokaka e så utrolig godt! og så fine bilder:)

  SvarSlett
 7. DÅN! Helt utrolig farlig å komme inn til deg i dag. Meeen, jeg har akkurat lagret oppskriften. Hihi. Takk for at du deler!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Takk for at du deler både oppskrift og nydelige bilder :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki