onsdag 18. mars 2015

MINSTEMOR MIA


Tenk at minstemor allerede har blitt 7 uker! Disse bildene tok jeg da hun var bare 10 dager gammel. De fleste vi treffer kommenterer hvor lita hun er, at hun er som en dukke, men vi syns hun har vokst mye siden hun kom! De første klærne har begynt å bli for små nå - det er veldig rart å pakke bort noe - allerede! Spesielt klær som de andre to også har brukt, ettersom dette mest sannsynlig er minstemor i søskenflokken. 

Hun gikk veldig godt opp i vekt i starten, mer enn gjennomsnittet. Men hun har slitt veldig med å få sove på dagtid, og det har vært mye gråt, og bæring for å roe henne. Vi har kunnet bære henne til hun sover, gjerne i bæresele eller sjal, og så prøvd å legge henne ned. Men da har hun sovet bare et par minutter før hun våkner igjen, maks 20-30 minutter i strekk. Og det har nesten alltid vært at hun vræler til når hun våkner, kan ikke huske at hun har våknet og vært fornøyd eller pludret for seg selv, stakkar. Så det har jo vært slitsomt for mammahjertet å merke at lille skatten ikke har det bra! Og vi skulle så gjerne tatt igjen litt søvn på dagtid begge to - både jeg og Mia har vært ganske utkjørte til tider, hun trenger jo egentlig å sove SÅ mye mer enn hun har gjort! Vi har heldigvis fått masse hjelp fra Besta som bor i huset ved siden av, som har tatt med Mia på trilletur så vi begge to skulle få litt søvn hver for oss. 

Mia trives best med å holdes rett opp og ned, og jeg har ofte måttet prøve å sove sittende (med varierende hell) for å holde henne loddrett så hun skulle få sove. Hun har hatt ett strekk på natten der hun har sovet godt i egen seng, fra rundt 23-04. Hun sover også lengre strekk når hun bæres, eller til nød i vogn med bevegelse. En annen ting jeg har lurt på er at det noen ganger surkler/piper når hun puster, helt fra hun var født har hun hatt det sånn. På sykehuset sa de at det ikke var uvanlig og ikke noe å bry seg om, det skulle visst ikke være plagsomt for henne. 

På kontroll på helsestasjonen forrige uke hadde hun ikke gått så mye opp i vekt som vi skulle ønske, og jeg fortalte om sove-problematikken. Legen lurte på om det kunne være refluks hun har. At lukkemuskelen som skal holde mageinnholdet nede, nederst i spiserøret  er svak. Hun har ikke hatt voldsomt mange gulp som "spruter ut", så det kan være noe de kaller stille refluks. Legen anbefalte oftere amming, hver andre time, for at magen ikke skal bli for full. Dette har fungert bra, og Mia har vært i mye bedre humør når hun er våken. Smiler, ler og prater! Det gjorde hun sjeldent før - så det er tydelig det er bedre for henne nå! Hun sover fortsatt kort på dagtid, så jeg får høre hva legen tror neste gang vi treffes, om dette er noe som hun kommer til å venne seg mer til kanskje? Hun har jo blitt båret mye. Vi har ny time over helgen for å sjekke vekt og vurdere hva som skal gjøres videre, men jeg er veldig glad for at det virker som hun har det bedre i alle fall!! Lille gullet vårt! 

7 kommentarer:

 1. Her kommer et velmenende råd, selv om du kanskje har googlet mye allerede ; har du prøvd reiving / svøping? Google bilder av "swaddling " så ser du minst en kjempelett teknikk. Det gjorde susen for oss, da sov han flere timer på dagen og hele natta etter 8 uker. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips Kristine! Vi prøver alt og er takknemlige for råd! Vi har ikke proved svøping, men vi pakker henne godt inn i dyna. Skal sjekke ut mer om swaddling! <3

   Slett
 2. Så deilige føtter <3

  Så trist at det har vært så slitsomt, håper det blir bedre!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er bare så skjønne, de bittesmå bena! :)
   Vi håper virkelig på bedring fremover! Godt at hun er i bedre humør i alle fall!

   Slett
 3. Herlige bilder :)
  Tøff start, godt å høre det går bedre nå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Vi satser på ennå mer bedring etterhvert som hun blir større!

   Slett
 4. Hei. Mistemann her på 2,5 år var veldig plaga med reflux. Dette ble verre når vi introduserte grøt rundt 4-5 mnd, og vi fant ut det var melkeproteinallergi. Når man har fått mer søvn og litt perspektiv, ser jeg at han var verre etter selskaper. Jeg tenkte at lydnivå gav uro, men det var nok at mor spiste kaker med krem ol. 😔 masse lykke til, det er slitsomt når det står på.

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki