søndag 3. juli 2016

LEGOLAND


Vi hadde lyst til å få med oss Legoland mens vi var i Danmark, og som tenkt så gjort! Barna våre er midt i målgruppen, så det var stor stas for både liten og stor. Parken i Billund lå litt over en times kjøring fra der vi bodde, og som småbarnsforeldre flest klarte vi ikke å komme oss avgårde til tiden vi hadde tenkt, og fryktet lange køer på vei inn. Men billett-lukene var helt uten kø da vi kom, litt etter åpningstid. God start! 


Første post på programmet ble Ninjago-land! Seksåringen hadde gledet seg masse til dette, og kunne navnene på flere av aktivitetene og figurene så klart. En morsom ting de hadde var at man kunne hilse på en lego-figur! I full størrelse! En fotograf tok bilde, som man naturlig nok ble oppfordret til å kjøpe, men man kunne også knipse selv om man ønsket det. Gøy å få gitt high-five til selveste Kay (tror jeg det er) og vise et ninja-triks eller to. 


Siden mannen min er hakket mer ivrig på berg-og-dal-baner enn meg, så hang han med de største, mens Mia og jeg koste oss i Duplo-land. Hun elsket det! Tror vi kjørte toget der 8 ganger, og flyet i alle fall 3 ganger - hurra for lite kø! :D De hadde også et mini-pariserhjul som passer for de minste, en togbane som går oppe i luften og en klassisk hestekarusell som vi også kjørte noen runder med. Togbanen hadde mange lego-kaniner rundt om i løypa - som gjorde det ekstra stas for Mia som er så glad i dyr. Hele familien ble også med på endel runder med både tog og fly, kjempemorsomt å dele slike opplevelser, og se hvor gøy de små syns det er. Vi hadde med oss påsmurt niste, noe som fungerte aldeles utmerket, de hadde flere steder der det var åpent for å spise medbragt mat. Senere på dagen kjøpte vi middag i parken til helt ok pris, men det var ikke veldig imponerende kvalitet på maten. 

Vi fikk også med oss 4D-kino med både vind og regn med NexoKnights, tømmerrenna, og flere karuseller. Høydepunktet for de to største barna var en "berg og dalbane" de kunne bygge moduler på selv, og så kjøre banen etterpå. Jeg har vel ennå ikke helt skjønt hvordan det foregikk, med de sier det var kjempemorsomt. :D 
Et obligatorisk stopp syns jeg, er mini-byen som er bygget i Lego. Alt fra Star Wars scener, til kopier av kjente tyske byer. Barna syns det var overraskende gøy å gå å se der! Noen steder kunne man trykke på knapper slik at det skjedde ting i de ulike utstillingene, andre steder skjedde ting av seg selv, som et tog som gikk i bane, eller en bil som kjørte langs stranden. 


Siste stopp for oss ble benken med Lego-friends jentene - det var vel mest jeg som trumfet gjennom dette - hehe! Overrasket over at de ikke har et større område av parken til denne delen av Lego, men blir ikke overrasket om det kommer en vakker dag. Da vi var der var det bare denne benken, og en liten mini-by med de ulike Lego-friends husene. Alle var enige om at det hadde vært en fin dag! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki