onsdag 30. mai 2012

THAILAND // del 3 // Barnehjemmet

Del 1 // Del 2


Da vi var i Thailand besøkte vi et barnehjem i nærheten av der vi var, det het Ban Chan, som betyr mitt hjem. Barna var i alderen 10 - 17 år, og selv om ikke alle kunne like mye engelsk, så lekte vi og kommuniserte så godt vi kunne.  Vi var ganske mange som reiste sammen i forbindelse med bryllupet, og vi hadde tatt med gaver fra Norge som hver av ungene og ungdommene skulle få. Det de hadde ønsket seg var en blyant og en penn og fotball. Vi hadde med både penner og blyanter til hver av skrivesaker og blokker, og 5-6 fotballer som de kunne dele på.


Vi hadde også kjøpt med noen musikkinstrumenter i Thailand som vi hadde med og som de fikk beholde da vi reiste. Da vi kom hadde de laget mat til oss. De sa veldig tydelig fra på forhånd at dette var "barnehjemsmat" som vi kanskje ikke kom til å like så godt, så vi forberedte ungene på at "dette er mat som de spiser hver dag, og når vi får servert mat fra de, så spiser vi det slik som de gjør". Også denne gangen "dekket" de på rett på gulvet, en lang rekke med tallerkner med mat, og tomme tallerkner så vi kunne forsyne oss. Vi som var på besøk fikk sitte inne i huset for der var det air condition, mens de satt ute i varmen. Og maten var jo over all forventning! En type kyllingkjøttdeig med grønnsaker til, gulrot og paprika blant annet, så det var ikke noe problem for verken ungene eller oss voksne å spise. 


Etter lunsj var det fotballkamp - Norge mot Thailand! Barnehjemmet hadde eget lag som spilte i en liga av noe slag, så de hadde proffe drakter med navn og nummer på ryggen. Vi skjønte fort at dette kom til å bli tøft. Og de ble kjempeoverrasket over at jenter og damer ville være med å spille! På deres lag var det bare gutter, jentene var heiagjeng på sidelinjen. Vi fikk vel inn ett mål, men det var ingen tvil om hvem som var det beste laget.. Og for nordmenn å spille fotball i 35 varmegrader er ikke alltid bare lett. :) 


Etter fotballkampen var det vår tur til å lage mat. Det var en ting de hadde ønsket seg, som de sjelden fikk, nemlig spagetti! Dette er dyrt for de å kjøpe, de har veldig stramme budsjett på utgifter. Så da laget vi selvfølgelig det - spagetti, kjøttdeig og tomatsaus. De fulgte med mens vi holdt på på kjøkkenet, og var veldig usikre på om de kunne klare å lage dette selv, de syns det så vanskelig ut.. :) Det var spesielt å være med å lage mat til barna og ungdommene. Utstyret var ikke slik vi er vant til hjemme. De hadde bare to gassbrennere på komfyren som virket, og ikke råd til å reparere eller å kjøpe ny. Vi gjorde det beste ut av det, men det er rart å tenke på hvor mye vi tar som en selvfølge her hjemme..
Vi hadde også kjøpt inn chips, brus og frukt, som også var sjeldent at de fikk. Det var så gøy å se de kose seg med maten, og de syns det var veldig godt. 


Det var en utrolig flott opplevelse, de var så hjertelige og gjestfrie mot oss, og jeg er så glad jeg fikk være med på noe meningsfylt. Ikke bare en turistferie. Vi har fortsatt kontakt med de fra barnehjemmet, blant annet gjennom Facebook, så vi er oppdaterte på hvordan det går med de, og fortsetter å være involverte i arbeidet de driver. Venner og minner for livet! 
_____
We visited an orphanage in Thailand. Friends and memories for life. 

3 kommentarer:

 1. Så koselig! ♥ Så gøy for de og for dere. Kjempebra gjørt.
  Vicky

  SvarSlett
 2. Takk for fin og interressant 'reportasje' og bilder! Den største glede er å gjøre andre glad! :-)
  Ha en fin dag !
  TanteMari

  SvarSlett
 3. Høres ut som en flott opplevelse. Så rørende og gøy på samme tid å få møte og hjelpe noen som trenger det så masse. Veldig bra gjort!
  Hadde visst ikke fått med meg bryllupsinnlegget heller jeg, så jeg leste det også nå. Virket som en fin tur med mange spennende opplevelser. Reise og møte nye kulturer er alltid gøy. Tenker dere har fått minner for livet! :)
  Klemmer

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki