torsdag 14. februar 2013

HJERTEDAGEN


1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6
Hva med å slå til med et "apple of my eye", hjertemuffins eller hjertepizza i dag? Hos oss blir det nok ingen av delene, men vi har skaffet barnevakt og skal en tur på kino! Hurra - det er luksus for oss småbarnsforeldre. Og på kino bare MÅ jeg ha smågodt.. :) Syns det er koselig å utnydde denne dagen som noen har funnet på skal dreie seg om kjærlighet - til faktisk det, litt tid med min kjæreste. Vi går ikke på kino hver torsdag for å si det sånn, så da er jo valentines en fin unnskyldning. :) 

Visste du at Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet? Opprinnelsen til valentinsdagen er noe uklar, men den mest kjente historien som er knyttet opp til feiringen handler om Sankt Valentin og hans kjæreste Julia. Den romerske keiseren Claudius forbød giftemål for soldater fordi alle menn skulle ut i krigen. Det syntes presten Valentin var helt feil, så han viet folk i smug, og hjalp forfulgte kristne. Valentin ble fengslet etter at  Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr.. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin». Kilde: Aktivioslo og Wikipedia

Fint å faktisk vite historien bak det hele syns jeg! Så handler det jo ikke om alt man kan kjøpe i forbindelse med denne dagen, men for meg handler det om ekstra tid, omtanke og det å "se" hverandre i hverdagen. På en helt vanlig torsdag. :)

Har du noen planer for dagen - eller forbigår den i stillhet? 
Ønsker deg uansett en fin alle hjerters dag!


4 kommentarer:

 1. For et herlig innlegg! <3 Har alltid hatt et litt anstrengt forhold til denne dagen..Veldig koselig samtidig som det hadde vært like fint med søt oppmerksomhet både dagen før og etter:)

  Ønsker deg en fiin hjertens dag!

  *smil*
  frukongle

  SvarSlett
 2. herlig innlegg! : ))

  vi er nok ikke særlig romantiske av oss, og det er vi heller ikke i dag :b

  Men, kino hørtes slettes ikke dumt ut :D Hygg dere masse!

  SvarSlett
 3. Hei på deg! Jeg falt pladask for det eple gitt :-) Det er koselig med en oppmerksomhet på valentinsdagen, men enda bedre med litt krydder i hverdagen bare fordi man vil ;-)

  Tusen takk for verdens fineste beskjed hos meg. Jeg smilte med hele fjeset ;-) Hehe. Og du som har ligge på bloggrullen min i flere måneder, så var jeg visst ikke følger. Fikk endelig lagt meg til nå da :-) Ha en nydelig dag, fine du.
  Klem fra Monica.

  SvarSlett
 4. Så fine bilder du har valgt ut for denne dagen :)
  Å dra på kino er en veldig romantisk ting å gjøre.
  Håper dere nøt det til det fulle !
  Og ja smågodt må det være ;)

  Vi kokte på en termos med kaffe og dro til en bruktbutikk.
  Koselig å dra på slike turer, bare vi to :)

  Ha ei fin helg også !
  Janne

  SvarSlett

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki