fredag 3. mai 2013

PANNEKAKER

Populær middag hos de små her i huset, det er pannekaker. Sjeldent vi lager det, men da blir det ekstra stas når det først serveres. Tilbehøret hos oss er som oftest tomatsuppe, og alltid stekt skinke. Siden halve familien har cøliaki, så er pannekakene glutenfrie - og jeg tror ingen vil kjenne forskjell fra vanlige. Her spiser vi i alle fall glutenfrie pannekaker alle fire! 

Oppskriften er som følger: 

4 egg
9 dl melk (ris- eller soyamelk kan også brukes)
6 dl glutenfri melmiks (fin eller grov)
4 ts sukker
1/4 ts salt

1. Visp sammen alle eggene med ca 3 dl melk. 
2. Hell i melmiksen og fortsett å vispe. Bland i litt og litt av resten av melken når det begynner å bli godt blandet. Ha i sukker og salt til slutt. 
3. La røren svelle ca 10 minutter så den tykner litt. 
4.Varm opp stekepannen og ta i litt smør så ikke pannekakene setter seg fast. Dette er viktigst med den første pannekaken, men jeg gjør det innimellom på de neste også.
5. Stek tynne pannekaker i middels varm panne. 

Mai måned betyr konfirmasjonstid, så i morgen er vi klare for å feire at en nevø er "nesten voksen" som Milly sier. Håper du får en fin helg, og at været blir så bra at våren kan nytes for fullt! 
           

My recipe for gluten free pancakes - a favorite for the kids! Half of us have coeliac disease, but we all eat these pancakes - I don't think you can taste the difference from regular pancakes. :) 

1 kommentar:

Tusen takk for at du vil legge igjen en kommentar - da blir jeg veldig glad! ♥ Hilsen Kikki